Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjajan dan za Zmajeve u Bundesligi

vrancic

Ekipa Darmstadta bh. reprezentativca Maria Vrančića prokockala je dva gola prednosti u duelu sa Augsburgom i na kraju remizirala (2:2) u utakmici 26. kola Bundeslige.

Vrančić je bio među najboljim igračima domaćina, a u 12. minuti doveo svoju ekipu u vodstvo. Igrao je do 81. minute kada ga je zamijenio Gorka.

Važnu pobjedu ostvario je Hoffenheim Ermin Bičakčića, koji je bio bolji od Wolfsburga (1:0) na Wirsol Rhein – Neckar Areni. Gol odluke zabio je Hrvat Andreja Kramarića u 3. minuti, a Bičakčić je odigrao svih 90 minuta. Hoffenheim je s ovom pobjedom zadržao dobre šanse za ostanak u Bundesligi.

Pravoj reviji golova prisustvovali su gledaoci na meču između Ingolstadta i Stuttgarta našeg Tonija Šunjića. Završeno je 3:3. Šunjić je u igru ušao u 54. minuti, zamijenivši Niedermeiera, pri rezultatu 1:1.


All goals – Darmstadt 2-2 Augsburg 12-03-2016 by FootballLiveGoals

Borussia M. bila je ubjedljiva u meču protiv Eintrachta, uknjiživši lako 13. ovosezonsku pobjedu sa visokih 3:0. Posljednjeplasirani Hannover je nastavio niz poraza, izgubivši od Kolna sa 0:2.

Ibiševićev osmi gol

Podsjećamo, bh. napadač Vedad Ibišćević bio je strijelac u pobjedi Herthe protiv Schalkea (2:0) u prvoj utakmici 26. kola Bundeslige odigranoj u petak navečer.

Bio je ovo osmi gol Ibiševića za bundesligaša iz Berlina.