Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

obavio Posao sa Cityjem

Sjajan posao Salihamidžića za kraj mandata, u Bayern doveo zvijezdu iz Engleske

salihamidzic (1)

Ovo je svakako veliki dobitak sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamidžića koji će svoj mandat na ovoj poziciji upravo završiti ovim transferom

Novinar Bilda koji aktivno prati minhenski Bayern, Christian Falk, javlja da je dogovoren transfer između Manchester Cityja i bavarskog kluba za Leroyja Sanea te da će ovaj njemački igrač od naredne sezone igrati u aktuelnom osvajaču Bundeslige.

Sane se već mjesecima dovodi u vezu s prelaskom u Bayern, a posebno je to bilo jasno prije desetak dana kada je Guardiola izjavio da Sane odbija produžiti ugovor te da će ga klub zbog toga sigurno prodati, odnosno pokušati zaraditi neki novac od njega.

Prema pisanju Flaka, Bayern će za usluge Sanea platiti 50 miliona eura, a razlog je taj što ovom njemačkom igraču sljedećeg ljeta ističe ugovor, inače bi u drugačijim okolnostima sigurno vrijedi minimalno 100 miliona eura.

Ovo je svakako veliki dobitak sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamidžića koji će svoj mandat na ovoj poziciji upravo završiti ovim transferom, a treba reći da je upravo Braco bio najaktivniji zagovornik da Bayern u svoje redove dovede Sanea. On će, po isteku ovog ugovora, preći u upravni odbor Bayerna.