Roy Makaay

Sjećate li se najbržeg gola u istoriji Lige pravka? Asistirao je Hasan Salihamidžić

New Project – 2022-02-23T091545.173

Najbrži gol nekog debitanta u Ligi prvaka postigao je Jevhen Konopljanka za Sevillu u septembru 2015.

Napadaču Juventusa Dušanu Vlahoviću trebale su tek 32 sekunde kako bi se u svom debiju u Ligi prvaka upisao među strijelce.

Juve je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka remizirao na gostovanju kod Villarreala (1:1), a za goste je zabio Vlahović u 32. sekundi susreta. Izjednačio je Dani Parejo u 66. minuti.

Najbrži gol u istoriji Lige prvaka zabio je nizozemski napadač Roy Makaay u martu 2007. postigavši za Bayern pogodak protiv Real Madrida nakon 10.12 sekundi.

Nakon što je Real krenuo s centra, Roberto Carlos je napravio pogrešku, a Hasan Salihamidžić dodao je do nizozemskog napadača, koji je svladao Ikera Casillasa.

Bayern je pobijedio sa 2:1 i prošao u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je prvi susret završio sa 3:2 za “Kraljevski klub”.

Odmah iza Makkayja je Jonas Goncalves koji je u novembru 2011. u dresu Valencije protiv Bayer Leverkusena postigao pogodak nakon 10.96 sekunde.

Treći najbrži gol u LP zabio je Gilberto Silva kojem je trebalo 20 sekundi za gol u dresu Arsenala protiv PSV Eindhovena u septembru 2002. godine.

Najbrži gol nekog debitanta u Ligi prvaka postigao je Jevhen Konopljanka za Sevillu u septembru 2015. protiv Borussije Monchengladbach, postigavši pogodak nakon svega 19 sekundi provedenih u igri.

Pogodak Makaaya možete vidjeti OVDJE.