Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skibbe: Naš adut je odbrana, BiH je bolja u napadu

skibbe

Selektor reprezentacije Grčke Michael Skibbe odgovorio je bh. selektoru Mehmedu Baždareviću koji je u izjavama potencirao provokacije od strane grčkih fudbalera na koje su u Pireju nasjedali naši reprezentativci.

– Moji igrači su fokusirani na teren i uvjeren sam da će tako biti i u Zenici. U ovom slučaju mislim da Baždarević nije bio u pravu, iako ga s druge strane poznajem kao korektnog kolegu i drago mi što ćemo se ponovo sastati, kazao je Skibbe za grčku Gazzettu.

Svjestan je da najveći kvalitet naše reprezentacije leži u napadu.

– BiH je u napadu kvalitetnija od nas, dok smo mi bolji u odbrani. Zadovoljan sam i načinom na koji je tim radio i radujem se utakmici, rekao je.

Otkrio je da ne namjerava mnogo mijenjati u odnosu na utakmicu sa Belgijom.

– Taktika će biti slična. U Belgiji smo prebrzo gubili loptu, što moramo popraviti u Zenici, a ako želimo ostvariti pobjedu moramo poboljšati i presing. Cilj je jasan, interesuju nas samo tri boda i nadamo se plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Da tim ima dobar mentalitet govori i to što će sa nama putovati i igrači koji su supendovani. Vidjet ćemo šta će se dogoditi u petak, kaže Skibbe.

Dotakao se i atmosfere koju u Zenici prave bh. navijači.

– Imao sam priliku trenirati mnoge bh. igrače u Švicarskoj i Njemačkoj, govore puno, ali stadion je jedino mjesto za sport. Vidjet ćemo vrlo dobru borbu na terenu, rekao je za kraj.