Skomina se šokirao kad je shvatio šta je sinoć uradio Romi (VIDEO)

skomina333

Damir Skomina, cijenjeni slovenski sudija, katastrofalnim suđenjem upropastio je revanš polufinala LP-a i u finale poslao Liverpool.

Roma je u revanšu na svom Olimpicu pobijedila 4:2, ali to joj nije bilo dovoljno zbog dva razloga: trijumfa Liverpoola 5:2 u prvom susretu i Skomininih nevjerojatnih pogrešaka na štetu domaćina u uzvratu.

Kod rezultata 1:2 u 49. minuti, Džeko je izašao sam pred Kariusa koji ga je srušio u kaznenom prostoru. Trebao je to biti penal i crveni karton za golmana Liverpoola, ali je Skomina sa svojim prvim pomoćnikom Jurom Praprotnikom dosudio ofsajd kojeg nije bilo.

https://www.youtube.com/watch?v=-pwmCemuQ68

Još veći propust sudijske ekipe iz Slovenije dogodio se u 60. minuti. Nakon gužve u šesnaestercu, lopta je stigla do El Shaarawyja, a njegov šut i gol za 3:2 rukama je odbranio Liverpoolov bek Alexander-Arnold.

Umjesto penala za Romu i crvenog kartona za igrača gostiju, Skomina ni ovaj put nije dosudio jedanaesterac, nego samo korner za Romu.

Italijanski novinar Tancredi Palmeri, dopisnik Beina i CNN-a, nakon utakmice na Twitteru je pod egidom “ekskluzivno” objavio:

“Sudija Skomina se nakon utakmice u svlačionici slomio kad je shvatio kakve je greške napravio te je priznao da je donio pogrešne odluke.”

Jedan detalj sa Grbavice niko nije primjetio (VIDEO)