Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga evrope

Škotski velikan zaustavio Sarajevo na korak do istorijskog rezultata

sarajevo celtic2

Gol odluke u 70. minutu utakmice na Bilinom polju, koja se igrala pred praznim tribinama, postigao je Edouard na asistenciju Christiea

FK Sarajevo bilo je nadomak istorijskog uspjeha za bh. fudbal, no tim sa Koševa, nažalost, nije uspio.

Celtic je zaustavio Bordo ekipu na korak do toga da postane prvi bh. fudbalski predstavnik u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja. Konkretno, Ligi Evrope.

U play offu za plasman u grupnu fazu Lige Evrope, Sarajevo je na Bilinom polju u Zenici dočekalo škotskog velikana i na kraju poraženo s minimalnih 0:1.

Gol odluke u 70. minutu utakmice na Bilinom polju, koja se igrala pred praznim tribinama, postigao je Odsonne Edouard, 22-godišnji francuski internacionalac, nakon asistencije Ryana Christia.

“Skoro većim dijelom utakmice smo dosta dobro igrali, pogotovo u fazi odbrane. Imali smo dvije dobre situacije u prvom dijelu. Presudio je taj jedan trenutak”, kazao je nakon utakmice šef struke Sarajeva Vinko Marinović.

“Pokušavali smo s nekim kontrama, ali jedna je graška je došla i koštala nas tog gola. Pokušali smo se vratiti, ali bilo je izuzetno teško”, dodao je Marinović.

Tako je nastavljen niz neuspjeha bh. fudbala, koji nikada od osamostaljenja države, nije imao predstavnika u grupnoj fazi dva najjača evropska klupska takmičenja, Ligi prvaka i Ligi Evrope.