Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga evrope

Dinamo i Zvezda u grupnoj fazi

zvezda

Reprezentativac BiH Anel Ahmedhodžić je sa svojim Malmoeom na domaćem terenu poražen od španske Granade sa 1:3 i tako je ostao bez igranja grupne faze EL

Zagrebački Dinamo i beogradska Crvena zvezda plasirali su se u grupnu fazu Evropske lige.

Dinamo je na svom Maksimiru večeras sa 2:1 u play-offu bio bolji od estonske Flore, te će i ove sezone igrati grupnu fazu jednog od dva najjača takmičenja pod okriljem UEFA-e.

Modri su poveli u 11. minuti golom Gavranovića, a vodstvo je udvostručio Ademi petnaest minuta poslije. U drugom poluvremenu je Flora uspjela da vrati neizvjesnost u meč. Sinyavskiy je u 65. minuti smanjio na 2:1, ali bilo je to sve što su gosti mogli napraviti.

U 87. minuti je Ademi svojim drugim golom ovjerio trijumf Modrih i postavio konačnih 3:1.

Bh. reprezentativac Amer Gojak je priliku za igru dobio od 68. minute kada je zamijenio Oršića.

Zvezda je s 2:1 slavila na Kipru protiv Ararat-Armenije, a ovaj meč se zbog ratnog stanja u Armeniji igrao na neutralnom terenu u Nikoziji.

Zvezda je do vodstva stigla u 45. minuti nakon majstorije Kataija, koji je nanizao tri fudbalera Ararat-Armenije i pogodio sa 16 metara za 0:1.

Vodstvo je udvostručio Italijan Falcinelli u 60. minuti, ali u 72. Lima pogotkom za 1:2 vraća neizvjesnost u meč.

Reprezentativac BiH Anel Ahmedhodžić je sa svojim Malmoeom na domaćem terenu poražen od španske Granade sa 1:3 i tako je ostao bez igranja grupne faze EL.

Ahmedhodžić je odigrao svih 90 minuta i zaradio žuti karton. Večeras je na rasporedu ukupno 21 utakmica play-offa Evropske lige u fudbalu, u kojima se 42 kluba bore za nastavak takmičenja u grupnoj fazi.

Rezultati dosad završenih utakmica:

Cluj – KuPS 3:1
Charleroi – Lech 1:2
Malmo – Granada 1:3
Slovan Liberec – APOEL 1:0
Rosenborg – PSV 0:2