BiH

reakcije

Komšić prokomentirao izjave Milanovića o BiH: On je malo pomaknut iz ležišta

01/10/2020

Mi smo članica NATO-a, ja sam predsjednik i vrhovni zapovjednik i imam problem recimo da u NATO ulazi država koja je tako neusklađena jer preuzimam garanciju za takvu državu. Ja bih rado i radi Bošnjaka i Hrvata u BiH, Srbi su protiv, ali u ovakvoj situaciji ti si stavljaš na leđa jednog saveznika za kojeg moraš odgovarati, kazao je između ostalog Milanović

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentarisao je posljednje izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića vezane za Bosnu i Hercegovinu.

Nakon što je Milanović kazao da ima problem da u NATO ulazi neusklađena država, misleći na BiH, Komšić je poručio da je predsjednik Hrvatske “pomaknut iz ležišta”.

– Nakon svega što sam čuo i pročitao kao izjave predsjednika Zokija (Zorana Milanovića op.a.) samo mogu reći da je on izgleda malo “ausvinklu”, malo pomaknut iz ležišta”, rekao je Komšić.

Smatra da Milanović “ne radi na pravoj frekvenciji i da mu treba novo podešavanje”.

– A sa tim stanjem predsjednika Zokija problem ima Hrvatska, a ne BiH”, poručio je Komšić.

Milanović je NATO put naše zemlje komentarisao tokom komemoracije i obilježavanja 78. godišnjice italijansko-četničkog zločina kod Omiša.

– Mi smo članica NATO-a, ja sam predsjednik i vrhovni zapovjednik i imam problem recimo da u NATO ulazi država koja je tako neusklađena jer preuzimam garanciju za takvu državu. Ja bih rado i radi Bošnjaka i Hrvata u BiH, Srbi su protiv, ali u ovakvoj situaciji ti si stavljaš na leđa jednog saveznika za kojeg moraš odgovarati. To je ugovorna obaveza, a saveznik je nije u stanju ispunjavati”, zaključio je Milanović.

U obraćanju se Milanović osvrnuo i na posjetu Bakira Izetbegovića Zagrebu poručivši da je nekonzistentan jer je otišao kod premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, koji je primio i Milorada Dodika. Dodao Milanović i da je situacija vezana za Izborni zakon u našoj zemlji neće dobro završiti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.