Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Škripari” bijesni: Zdravko Mamić preuzima NK Široki Brijeg?!

mamic siroki

Donedavni gazda zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić, polako i na mala vrata ulazi u NK Široki Brijeg s nekim svojim potezima koji su nam već poznati, no sigurna potvrda je cijelo vrijeme do sada bila u nekoj vrsti tajnosti.

Naime, kako portal SirokiBrijeg.info doznaje iz krugova bliskih Zdravku Mamiću, kao i dužnosnika NK Široki Brijeg, neke stvari će se od 2019. godine promijeniti što se tiče ulaska u novu eru ovog uspješnog sportskog kolektiva.

Isti izvor navodi da je “Zdravko Mamić je poduzetnik koji živi nogomet, koji zna prepoznati gdje ima love, a treba mu priznati kako je dobro zna i oploditi. Nekoliko takvih oplodnji ga je koštalo u susjednoj Hrvatskoj nepravomoćne presude na šest i po godina zatvorske kazne zbog izvlačenja 116 miliona kuna (preko 30 miliona KM) iz zagrebačkog kluba Dinamo putem transfera igrača”.

Mamić je, podsjećamo, nekoliko dana prije izricanja presude, pobjegao iz Hrvatske i skrasio se u Hercegovini.

“Mamić, sada kada je pronašao klub koji ima tradiciju, muški omladinski pogon, ženski nogometni klub, infrastrukturu, ima sve ono što mu je potrebno da može nastaviti raditi kao menadžer i poduzetnik u državi gdje je našao utočište od kaznenog progona, kreće s realizacijom svoga djelovanja od 2019. godine, a do tada priprema teren s dovođenjem novih igrača. Trenera je već instalirao a koji svoj posao radi više nego korektno”, piše lokalni portal SirokiBrijeg.info.

Isti izvor navodi kako “NK Široki Brijeg nema novca kako bi ostvario bolje rezultate, a nema ni neko vodstvo, kao ni dovoljnu podršku lokalnih poduzetnika koji gledaju isključivo neke svoje interese s minimalnim ulaganjima, a koji su ušli u klub nakon protjerivanja donedavnog predsjednika Zlatana Mije Jelića”.

Inače, Zlatan Mijo Jelić je pobjegao u suprotnom pravcu, iz BiH u Hrvatsku, nakon što je dobio informaciju da se njegovo ime nalazi na listi osoba osumnjičenih za teške ratne zločine počinjene tokom rata 90-tih.

Navijači NK Široki Brijeg “Škripari” žestoko su kritikovali čelništvo svog kluba zbog ulaska i “petljanja” Zdravka Mamića.

Navijačka grupa Škripari na svojoj je Facebook stranici objavila sljedeću poruku čelnicima kluba:

– Sramotite nas spuštanjem glave, dopuštajući u proteklom razdoblju da igrate kako neko drugi želi, kako i u kojem trenutku nekom odgovara. Sramotite nas jer ste u zadnje vrijeme dopustili raznoraznim “mešetarima” da se smucaju oko kluba. Sramotite nas sa katastrofalnom transfer politikom za koju niko ne odgovara. Sramotite nas jer se ne borite za ideale za koje bi trebali. Sramotite nas ne odlaskom na turnir u Vukovar. A bome sramotite nas i sa objavama na vašim službenim facebook stranicama i slikama koje ne dolikuju NK Širokom Brijeg-u (fotografije Mamića na treningu ekipu). Široki će uvijek ostati drugačiji od svih, mi hoćemo, pitanje je gdje ste Vi u svemu tome”, poručili su Škripari.