Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Keira Knightley: Nisma imala namjeru osramotiti Kate Middleton (FOTO)

Keira-Knightley

Poznata glumica Keira Knightley šokirala je svijet svojim esejom o iskustvu iz rađaonice.

Njena priča naslova “Slabiji spol” objavljena je u knjizi “Feminists Don't Wear Pink and Other Lies”, a otkrila je krvave detalje s porođaja kćeri Edie 2015. godine.

Priču je počela prilično brutalnim opisom:

“Moja vagina se razdvojila”, a potom je nastavila opisivati kako se sjeća povraćanja, krvi i šavova.

Na kraju je zaključila kako očekivanja prema ženama da se brzo nakon porođaja oporave smatra nepravednima, a kao primjer je navela slučaj britanske vojvotkinje Kate Middleton.

“Sakrij. Sakrij svoju bol, naša otvorena tijela, prsa koja otpuštaju mlijeko, hormone koji divljaju. Izgledaj predivno. Izgledaj dotjerano i ne pokazuj svoju bitku, Kate. Sedam sati nakon borbe za život i smrt, sedam sati nakon što ti se tijelo otvorilo, a krvavi vrišteći život je izašao iz njega. Ne pokazuj. Ne otkrivaj. Stani tamo sa svojom kćeri i čekaj dok te fotografiše gomila muških fotografa”, napisala je.

Neki smatraju kako je time zapravo posramila vojvotkinju od Cambridgea, a Knightley je londonsku premijeru svog novog filma Colette iskoristila kako bi se opravdala.

“Mislim da je vrlo zanimljivo da su samo neki dijelovi izašli u medijima. Ne želim reći da je to bilo namjerno, ali pogrešno je predstavljeno značenje i ono što sam rekla”, izjavila je Knightley.

Predložila je da se pročita cijeli esej, a ne da se u javnost izvlače samo određeni dijelovi.

“Ono što sam napisala govori o našoj kulturi koja ušutkava istinu i prisiljava nas da se krijemo. Nisam nikoga osramotila, već učinila sasvim suprotno”, poručila je slavna glumica.