Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skupština FK Željezničar: Bilo je dobro do tri posljednja kola

skupstina fk zeljeznicar (3)

Redovna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Željezničar, na kojoj je podnesen izvještaj Upravnog i Nadzornog odbora, te izglasano povjerenje upravljačkoj strukturi FK Željezničar, održana je danas.

Predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Vedran Vukotić prezentovao je izvještaj o radu članovima Skupštine, saopćeno je iz FK Željezničar.

– Finansijski smo u prvih pet mjeseci poslovali jako dobro. Klub bilježi rast u svim segmentima, u marketingu, od prihoda ulaznica, od rentanja prostora. Klub je u periodu od 1. decembra 2015. do 9. juna 2016. godine na ime poreza uplatio iznos od 575.283,41 KM. Za infrastrukturu je u 2016. godini izdvojeno 563.858,57 KM – rekao je Vukotić.

skupstina fk zeljeznicar (1)

Što se tiče sportskog dijela Vukotić je kazao da je ekipa pojačana po željama šefa stručnog štaba.

– Usvojena je jedna nova praksa da se polože dokumenti i prepiske za sve koji su učestvovali u transferu fudbalera. Za svaki transfer mora postojati trag da se otklone špekulacije. Stručni štab je imao autonomiju u svim poljima, mogao je sam krojiti sportski dio, imao je logističku podršku. Pred svaku utakmicu je organizovan karantin, a za to je Klub potrošio više od 40.000 KM – naglasio je predsjednik UO-a.

skupstina fk zeljeznicar (5)

Vukotić je dodao da omladinska škola FK Željezničar ima više od 500 polaznika, 15 trenera i pet ljudi koji su podrška trenerima, te da omladinska škola može bolje i Klub će uraditi sve da se napravi iskorak u tom segmentu.

Predsjednik Nadzornog odbora Senad Misimović je istaknuo da FK Željezničar na sve plaća porez, na svaku plaću fudbalera.

– To je novi koncept rada Kluba. Što se tiče sportskog segmenta, imali smo velika očekivanja i do tri kola prije kraja sportski rezultat nije bio na lošem nivou. Stručni štab je imao fenomenalne uslove i podršku, ni u periodu prije nekoliko godina kada je Klub osvajao titule nije tako bilo – rekao je Misimović.

skupstina fk zeljeznicar (4)

Naglasio je da je stav Nadzornog odbora da se omladinska škola u potpunosti mora rekonstruisati, te da Željezničar bez infrastrukture ne može funkcionisati.

Izvještaj UO-a je jednoglasno usvojen a zatim je uslijedio izvještaj Nadzornog odbora koji je prezentovao član Marko Dmitrović.

skupstina fk zeljeznicar (2)

– Osnovni ciljevi Kluba su da se prate novčani tokovi, da nema malverzacija. To je postignuto na odličnom nivou. Poslovanje Kluba je zakonsko, svi fudbaleri i uposlenici su prijavljeni i za njih se plaća porez. U procesu rekonstrukcije stadiona NO je aktivno učestvovao i imali smo nadzornu ulogu, pratili smo izbore i provođenje radova, pregovore. Klubu je u jednom periodu nedostajalo novca i zaključeno je nekoliko ugovora o pozajmicama. Zakon kaže da fizička osoba i pravni subjekt mogu dati pozajmicu – zaključio je Dmitrović.

On je objasnio zakonske akte i pojasnio kroz primjere pozajmica kako se to radilo u proteklom periodu.

Izvještaj o radu Nadzornog odbora je također jednoglasno usvojen.