Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slaven Bilić: Interesuju nas Zaza i Bony

bilic

Slaven Bilić, menadžer West Ham Uniteda potvrdio je da je njegov klub zainteresovan za dovođenje Simonea Zaze i Wilfreda Bonyja, javlja Anadolu Agency (AA).

Bilić se na otvaranju sezone susreo sa problemima nakon što su se povrijedili napadači Andy Carroll, Diafra Sakho i rekordno pojačanje Andre Ayew. Zbog toga “čekićari“ planiraju u finišu ljetnog prelaznog roka dovesti pojačanje u vrhu napada.

“Ima nekoliko igrača s kojima pokušavamo da se dogovorimo. Imamo dosta povreda i smanjen nam je izbor. Što se tiče pojačanja ukoliko se pojavi neko kvalitetan, klub će djelovati. Prošle godine smo bili u kontaktu sa Zazom, koji je vrhunski igrač, a vidjećemo šta će se desiti ove. Nećemo potpisati ugovor s nekim samo zato što smo trenutno u problemima. Najduže će zbog povrede pauzirati Ayew i njega očekujemo u decemrbu“, kazao je Bilić za britanske medije i dodao:

“Ostali povrijeđeni trebali bi se brzo vratiti. Nije vrijeme za kukanje, moramo biti optimisti i pokušati uraditi nešto. Bony je, također, jedna od opcija, jer igra na poziciji koju želimo popuniti. Prepustio sam pregovore rukovodstvu kluba.“

West Ham u četvrtak uvečer na Olimpijskom stadionu u Londonu čeka revanš utakmica play-offa Lige Evrope protiv rumunske Astre. U prvoj utakmici bilo je 1:1, ali Bilić j veoma oprezan, posebno zbog činjenice da je Astra prošle sezone eliminisala njegov tim u istom takmičenju, samo u ranijoj fazi kvalifikacija u trećem kolu ukupnim rezultatom 4:3.