Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slaven Bilić napušta Bešiktaš

slaven bilic

Hrvatski fudbalski stručnjak i trener turskog prvoligaša Bešiktaša Slaven Bilić saopćio je da naredne sezone više neće trenirati ovaj tim, javlja Anadolu Agency (AA).

“Imali smo sastanak sa Upravom. Smatram da nije uredu i pošteno da ja ovo govorim. Naravno da smo donijeli odluku, koju vi znate. Ja neću nastaviti trenirati Bešiktaš”, rekao je Bilić.

On je to saopćio na konferenciji za mediji nakon što je Bešiktaš izgubio 2-0 od Galatasaraya.

“Veoma sam ponosan na ono što smo uradili nakon druge sezone. Imam lijepe uspomene. Nastojao sam da uradim sve što je u mojim rukama dvije godine, sedam dana, svaka 24 sata”, naveo je Bilić.

Istakao je da je apsolutni cilj kluba da bude šampion.

“Pošto nakon dvije sezone nismo uspjeli postati šampini onda se možemo rastati”, rekao je Bilić.

Ocijenio je da su “do prije sedmicu dana bili u utrci za šampiona”.

“Zajedno smo proveli lijepe dane. Apsolutni cilj je šampionat. Ako cilj nije postignut, putevi se razdvajaju. Nipošto nisam ljut, mogu biti samo tužan. Ovo je bila važna utakmica i za nas i za šampionat”, naglasio je Bilić.

Istakao je kako je ponosan na rad koji je postigao sa timom.

“Preuzimam na sebe svu odgovornost. Bešiktaš je klub koji svaku sezonu počinje sa ciljem da osvoji šampionat. Već dvije sezone to nismo postigli. To ima i svoje realne razloge, ali bez obzira na sve odgovornost je prvenstveno moja”, rekao je Bilić procjenjujući generalno rezultate.