Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slavko Petrović prekrižio Miloša Kalezića

milos_kalezic_sloboda111

Crnogorski nogometaš Miloš Kalezić nije više igrač tuzlanske Slobode.

Kako je izjavio za Fenu, istekao mu je jednogodišnji ugovor a do produženja nije došlo, jer se, kako je rekao, „nije uklapao u filozofiju igre trenera Slavka Petrovića”.

– Nismo našli zajednički jezik za produženje saradnje. Mogu reći da mi je u Tuzli bilo super, pogotovo kada govorim o prošloj sezoni. Bilo je dosta turbulencija u zadnje vrijeme, ali smo se nekako izborili i plasirali u polufinale Kupa BiH i iskreno se nadam da će klub osvojiti željeni trofej – izjavio je Kalezić koji je zahvalio na korektnoj saradnji suigračima, klupskoj upravi i navijačima.

Kalezić je u Slobodu došao januara ove godine na prijedlog tadašnjeg trenera Vlade Jagodića, zajedno sa Hairlahovićem, Tandirom i Ziljkićem, a od dolaska Petrovića na „kormilo“ Slobode nije često igrao.

Petrović je nakon utakmice sa Zrinjskim najavio da će nekim igračima pokazati izlazna vrata kluba, a Kalezić je prvi koji je to doživio.

Prije nepuna dva mjeseca Petrović je spisak igrača Slobode skratio za tri imena, pa su Tušanj napustili Tandir, Zukić i Fazlić.