Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slijepi navijač Arsenala koji već 36 godina nije propustio utakmicu

p034ftlv

Sjajan video-zapis o jednom Arsenalovom navijaču snimio je i objavio na svojoj Facebook stranici BBC Radio 5 Live. Dotičnom je ime Wayne Busbridge, star je 50 godina i na Arsenalove utakmice ide već 36 godina. I slijep je.

“Volio bih da sam mogao vidjeti neke utakmice u sezoni bez poraza jer smo tada igrali sjajan nogomet pun lijepih dodavanja. Ali, kada sam na utakmicama ne osjećam da sam slijep, niti osjećam da me ljudi gledaju. Više ih zanima utakmica. A ja mogu vikati i izvikivati gluposti kao i svi ostali. Osjećam se dijelom zajednice”, kaže ovaj navijač koji je bez vida ostao prije trinaest godina.

https://youtu.be/t2vXcUIAEcM

Dodaje da mu radijski prijenosi omogućuju “oživjeti” utakmicu u kojoj, inače, uživa u atmosferi i sruštvu, te sudjeluje u polemikama kao i svi ostali navijači. Jednu takvu ima i kod kuće. Naime, supruga mu je navijačica Liverpoola.

“Ona ide na utakmice iz Londona u Liverpool. Nisam siguran što s njom nije u redu. Čak i kvari mog psa dajući mu da vodu pije iz zdjelice s Liverpoolovim oznakama.”