Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Teroristi snimljeni kako paniče za vrijeme ruskih napada (VIDEO)

isis

Na Internetu se pojavio snimak prisluškivanih razgovora nekoliko pripadnika terorističkih organizacija Al-Nasr Džhabhat li Ahli Al-Šam. Poslije napada ruske avijacije na području Idliba u Siriji, džihadisti su se uspaničili što se može čuti na snimku.

[yuzo_related]

“Vidim rusku avijaciju na zapadu! Vidim rusku avijaciju na zapadu!”, čuje se glas.

“Avijacija je na jugozapadu! Četiri ruska aviona. Gađaju sve u krug, sve gori. Granatirali su svuda oko štaba, imamo velike gubitke” vikao je bespomoćno terorista.

Ruska avijacija je 30. septembra počela udare na položaje ISIS-a u Siriji. Bombarduju se strateški ciljevi terorista, njihovi štabovi i skladišta municije.

Prema nekim izvještajima, do sada je veliki broj terorista  pobjegao iz zaraćenih područja. Poslije teških gubitaka koje su teroristi pretrpeli veliki broj njih je položio oružje. Prema najnovijim izvještajima, vlastima se predalo oko hiljadu terorista.

Ruski avioni pogodili su 112 meta “Islamske države” u Siriji od 30. septembra, rekao je danas ministar odbrane Sergej Šojgu ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Šojgu je rekao da su ruski avioni “uništili” 19 komandnih pozicija, 12 skladišta municije, 71 komad teškog naoružanja i šest postrojenja za pravljenje eksploziva.

“Od 30. septembra pogođeno je 112 meta. Raste intenzitet napada. Mnoge mete otkrivene su u posljednja dva dana. Sve mete su uništene, nije oštećen nijedan civilni objekat”, rekao je Šojgu, a prenosi TASS.

On je dodao da “23 aviona od jutros dejstvuju po položajima militanata”.