Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slišković: Idemo pobijediti i preskočiti Željezničar

Baka

Sutrašnji derbi Željezničara i Zrinjskog na Grbavici značajno bi mogao trasirati put jednom ili drugom timu ka naslovu prvaka naše zemlje za ovu godinu. Blaž Slišković svjestan je da je na neki način sezona stala u 90 minuta, kaže i kako meč neće odlučiti prvaka, ali i dobro zna da pobjeda donosi mnogo mira i samopouzdanja pred sam rasplet.

– Bez obzira gdje da igramo, pod Bijelim Brijegom ili u gostima pokušat ćemo igrati otvoreno i na pobjedu, bez kalkulisanja, tako da i u Sarajevo idemo s takvom namjerom. Pokušat ćemo igrati otvoreno, nadigravati se,  te u direktnom duelu vidjeti ko je u ovom trenutku kvalitetniji tim. Bez obzira što mnogi misle da ovaj derbi praktično može odlučiti prvaka, mišljenja sam da se bez obzira kako utakmica završila to ipak sutra neće dogoditi. Do kraja su još tri teške utakmice kako nama, tako i Željezničaru i Sarajevu i vjerujem da će do posljednje neizvjesnost biti velika, odnosno da će se tek u posljednjem kolu rasplesti situacija, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Blaž Slišković.

Svjestan je da u slučaju remija ili pobjede Željezničara na Grbavici, Zrinjski više neće sam odlučivati o svojoj sudbini.

– Iz tog razloga idemo na Grbavicu pobijediti i preskočiti Željezničar. Onda u posljednja tri kola zavisimo sami o sebi bez kalkulacija i praćenja ostalih rezultata. Ako pobijedimo na Grbavici onda ćemo sigurno razmišljati na pozitivniji način i biti svjesni da smo u situaciji da sami odlučujemo o sebi. Ja sam uvjeren da su igrači svjesni značaja same utakmice, i značaja osvajanja sva tri boda, istaknuo je Slišković.