Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slišković otkrio zašto se četvrti put vratio u Zrinjski

IMG_8306

Četiri sata trajao je razgovor uz kafu u mostarskom baru Retro između Danke Šulente i Blaža Sliškovića. Prvi čovjek Zrinjskog nagovarao je Baku da se vrati, i na koncu je u naumu uspio.

Tri je, kaže Baka, kafe popio razmišljajući, a ljubav prema Zrinjskom i suviše je velika da bi rekao “ne” u trenutku kada ekipa treba spas. Slišković je konstatovao i da je “predodređen” za preuzimanja timova u momentima koji nisu zahvalni, a kaže i da ne žali zbog razlaza od prije mjesec ipo, iako je odmor trajao prekratko.

– Moj cilj je da igrače podignem i da nas počne krasiti ono što nas je krasilo prije godinu ili dvije. Ako ne uspijem, za mjesec ću se sam povući, rekao je, te pomalo i začudio predstavnike medija okupljenih danas.

Bilo je tu i desetak kolega iz Bugarske koje je zanimalo kako će Zrinjski igrati sutra na Pecari, a Baka je očekivano po ovom pitanju ostao do kraja zakopčan.

– Suludo bi bilo otkriti kako namjeravamo igrati. Smatram da se možemo nositi s njima, pa uz malo sreće i ostvariti podvig. Ludogorec je veliki klub, imaju sjajan tim i znamo da će biti mnogo teško. Rezultat ipak nije nenadoknadiv i ja osobno vjerujem. Jučer sam na treningu isprobao neke varijante i vidio da možemo, rekao je.

Prije treninga obavio je duži razgovor sa gotovo svim igračima.

– Dobili su kritike jer su najodgovorniji za odlazak Ante Miše. Vidi se da nedostaje volje, malo ima i zasićenja, jer neki nisu uspjeli ostvariti transfere u inostranstvo… Sa Čelikom i Željom u polju to i nije bilo toliko loše. Posebno tu mislim na Grbavicu, gdje nam je Željo tri puta došao do gola i dva puta poentirao. Kasnije sam čitao neke nerealne komentare o tome kako su nas pregazili, opisao je Baka.

Rekao je i kako istinski žali što je Zrinjski primoran igrati van Mostara kao domaćin, a kolegama iz Bugarske nastojao je približiti bh. fudbal, kazavši da ovdje igraju mnogo bolji igrači, nego što to ljudi vani misle.