Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baka Slišković za Fokus.ba pred derbi sa Željom: Sve ukazuje na odličnu utakmicu

blaz-sliskovic

Lider Zrinjski spremno dočekuje sutrašnji derbi protiv Željezničara na stadionu Pod Bijelim brijegom. Vjetar u leđa bila je pobjeda i dobro izdanje na utakmici protiv Krupe, a što je trener Blaž Slišković apostrofirao kao naznaku dobre igre i na sutrašnjem derbiju.

– Ranije sam rekao da će meč protiv Željezničara dati nam odgovor gdje smo u ovom trenutku kad je u pitanju kvalitet i forma. Znamo da će biti teško, a uvjeren sam i da će utakmica biti kvalitetna. Ono što je Željezničar prikazao na utakmici protiv Slobode i ono što smo mi demonstrirali na utakmici protiv Krupe naznaka je dobrog derbija, izjavio je Slišković za Fokus.ba.

Upitan s kojim bi rezultatom u konačnici bio zadovoljan Slišković je odgovorio:

– Želim prije svega da sve protekne u duhu sporta i fair playja, a također želim i da naši navijači kući sa stadiona odu zadovoljni, dodao je.

Što se tiče situacije u ekipi mostarskog premijerligaša Slišković neće moći računati na ozlijeđene Zvonimira Blaića i Nermina Jamaka, dok su mu ostali igrači na raspolaganju.

– Danas poslijepodne odradit ćemo lakši trening na kojem ćemo se fokusirati na neke taktičke stvari. Nakon tog treninga odlučit ću o početnoj postavi. Iako nisam trener koji se ravna po protivniku, prije svega gledam svoju ekipu, ipak je potreban određeni oprez jer ne dolazi nam bilo tko. Moguće da ćemo neke stvari promijeniti i dati posebne zadatke nekim igračima – dodao je Slišković.

Govoreći o svojoj trenerskoj filozofiji, kazao je kako mu je želja da njegova ekipa igra isto bilo da se radi o gostujućoj ili domaćoj utakmici.

– Protiv Krupe bilo je stvari koje ja tražim, ali bilo je i loših stvari. Te loše stvari donekle su umanjene zbog visoke pobjede, ali ja kao trener uočio sam te stvari i morat ćemo ih ispraviti. Ako u tome uspiješ onda si napravio dobar posao – zaključio je Slišković.

Petrović: Utakmica protiv Zrinjskog neće riješiti prvenstvo