Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slišković: Utrka spala na Zrinjski i Željezničar

baka sliskovic3333

U Ligu za prvaka Zrinjski će zakoračiti s liderske pozicije, do koje su “za prsa” pobjegli Željezničaru. Jasno, i jedni i drugi u doigravanje ulaze sa 50 osvojenih bodova, s tim da Mostarci drže prvu poziciju zbog boljeg međusobnog omjera.

– Željezničar i Zrinjski u ovom trenutku imaju najveće izglede za osvajanje titule prvaka, ponajviše zahvaljujući kiksevima Sarajeva i Širokog Brijega na domaćem terenu. To ne znači da Široki i Sarajevo neće pokušati ugroziti prvo mjesto i stići zaostatak. Dosta je teška utakmica, nadam se i kvalitetnih, jer ovo je šest najboljih timova u Bosni i Hercegovini, kazao je Blaž Slišković na današnjoj konferenciji za medije u Mostaru.

Plemići na otvaranju čekaju dvije utakmice na domaćem terenu. Sutra gostuje Radnik, a sedam dana kasnije i Željezničar.

– Mnogi će reći kako su najvažnije utakmice protiv Radnika i Krupe, dok osobno nisam istog mišljenja. Smatram će odlučivati međusobni dueli Zrinjskog, Željezničara, Sarajeva i Širokog Brijega, odnosno da onaj koji bude najbolji u tim susretima može računati na prvo mjesto, rekao je, pa najavio duel s Radnikom:

– Dolaze rasterećeni, jer nemaju šta izgubiti ovdje. U posljednje vrijeme igraju kvalitetno i zato su uspjeli doći do šestog mjesta koje im je bilo daleko prije 4-5 kola. Imaju kvalitetne pojedince, tu je Beširević – pokretač svih njihovih akcija i igrač koga bih volio vidjeti u Zrinjskom, zatim Đurić koji u svakom trenutku može biti kvalitetan pri razigravanju, te agresivni napadač Peco, kazao je Baka.

Utakmica između Zrinjskog i Radnika igra se sutra od 15 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom uz direktan prijenos na BHT1.