Slišković: Zar treba cijela zemlja plakati zato što će Zrinjski biti prvak?

Baka (2)

Trener Zrinjskog Blaž Slišković svjestan je uloga uoči posljenjeg kola Premijer lige BiH u kojemu će njegov tim pred svojim navijačima, tražiti pobjedu nad Slobodom za novi naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

– Proteklih sedam dana puno smo razgovarali s igračima i fokusirali se na psihološki plan kako bi u nedjelju bili spremni. Taj pritisak već smo osjetili u Bijeljini u utakmici protiv Radnika i to se osjetilo na igračima. Prvo poluvrijeme nije ličilo ni na šta, tek kad smo bili s igračem manje zaigrali smo angažiranije i nakraju smo ostvarili rezultat, kazao je Slišković na konferenciji za novinare.

Uoči posljednjeg kola Zrinjski ima bod prednosti pred drugim Željezničarem, a Slišković poziva na oprez i maksimalan angažman.

– Na mene atmosfera velikog iščekivanja djeluje poticajno, ali nismo svi isti i ne reagujemo svi isto kada smo pod pritiskom. Vjerujem da će igrači tu psihološku barijeru prebroditi i da će u utakmicu ući skoncentrirani. Mi imamo motiv, imamo kvalitet, na papiru smo favoriti, ali sve to treba pokazati u 90 minuta na terenu, istaknuo je trener Plemića.

Slišković u posljednjoj utakmici sezone neće moći računati na kartonirane Slobodana Jakovljevića i Peru Stojkića, dok su svi ostali igrači zdravi i spremni. U dvadeset godina trenerske karijere Slišković nije uspio osvojiti naslov prvaka, stoga bi mu titula sa Zrinjskim bila nagrada i kruna trenerske karijere.

– Mnogo bi mi to značio, pogotovo titula s klubom iz rodnog grada, kluba za koji sam i kao igrač nastupao. Proteklih dva mjeseca koliko vodim Zrinjski jako sam emotivno sve ovo proživljavao. Vidjelo se to na meni, nakon svakog poraza i nakon svake pobjede. Te emocije nisam ni želio ni mogao sakriti,  istakao je Slišković.

Dodao je kako mu je posebice teško pala negativna atmosfera i prašina koja se podigla u finišu domaćeg prvenstva i Kupa.

– Zar treba cijela zemlja plakati zato što će Zrinjski, ako tako bude, osvojiti naslov prvaka ili što je Široki osvojio Kup? Kao da se u Hercegovini ne igra nogomet. Hercegovina je dala toliko kvalitetnih nogometaša i sportista tako da cijeloj državi Hercegovina treba biti na ponos, a ne da nas omalovažavaju. Ako osvojimo ovu titulu, to će biti potpuno zasluženo. Željezničar je imao dvije meč lopte, ali su ih propustili u Krupi i na Koševu, poručio je trener Zrinjskog.