Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda dobila jakog sponzora i produžila ugovore s 11 igrača

sloboda_wwin

Na dresovima fudbalera Slobode u nastavku sezone bit će reklama “Wwin-a” jedne od najvećih kladionica u regionu.

Pored dogovorenih finansijskih uslova “Wwin” će uložiti i značajna dodatna sredstva kako bi klub sa Tušnja bio adekvatno promovisan širom Bosne i Hercegovine. Wwin će također izraditi dosta zajedničkog promotivnog materijala (dresovi, upaljači i sl.), a sav ostvareni prihod od prodaje ići će u kasu kluba sa Tušnja.

Ono što će možda i najviše obradovati navijače Slobode su poklon voucheri za klađenje koji će biti printani na sve ulaznice od strane kladionice Wwin.

Čelnici Slobode obavili su razgovore te produžili saradnju sa 11 igrača kojima uskoro ističu ugovori.

Sportski direktor Denis Karić potvrdio je da su pregovori o ostanku na Tušnju uspješno završeni sa Nemanjom Stjepanovićem, Mladenom Veselinovićem, Ivanom Fatićem, Ivanom Kostićem, Samirom Efendićem, Darkom Todorovićem, Erminom Zecom, Ibrahimom Škahićem i Amerom Ordagićem, te golmanima Filipom Erićem i Azirom Muminovićem.

– Razgovarali smo sa svima koji su nam bili dostupni. Na odmoru su Haris Mehmedagić i Vladimir Grahovac i do početka priprema obavit ćemo razgovore i s njima. Naravno, neki su tražili klauzulu da mogu otići u inostranstvo ukoliko pronađu adekvatan angažman (Veselinović, Zec…) i normalno je da im u tom slučaju izađemo u susret – izjavio je Karić.

Zasad su Slobodu napustili jedino Miljan Govedarica i Eldar Hasanović, na koje trener Vlado Jagodić više ne računa, te Adnan Bobić, koji je tražio raskid ugovora radi porodičnih obaveza, a onda je završio na Grbavici.

Uskoro će biti održan i sastanak članova klupske uprave i stručnog štaba sa nadarenim juniorima, kadetima i njihovim roditeljima.

– Neke od mladih igrača želimo priključiti prvoj ekipi, ali oni moraju ugovore potpisati sa Slobodom, a ne sa menadžerima. Želimo prekinuti s praksom da naši treneri stvaraju igrače, a onda ih uzmu pod svoje menadžeri i manipulišu njima. To ubuduće nećemo dozvoliti i danas ćemo o tome razgovarati s talentiranim igračima i roditeljima. Ili mi ili menadžeri, pa neka se odluče – zaključio je Karić.