Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Sloboda dočekuje Željezničar na Tušnju, Velež gostuje u Trebinju

zeljeznicar-sloboda

Jedan od derbija ovog kola se igra na Tušnju gdje se sastaju Sloboda i Željzničar

Današnjim utakmicama počinje pretposljednje kolo prvog dijela m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na rasporedu su tri zanimljiva meča.

U terminu od 13 sati sastaju se Leotar i Velež. Mostarci u ovu utakmicu ulaze nakon neriješenog ishoda u hercegovačkom derbiju protiv Širokog, te će sigurno tražiti cijeli plijen kako bi osigurali prvu ligašku pobjedu nakon pet kola. Izabranici Branislava Krunića sigurno neće jeftino prodati svoju kožu i pokušat će iskoristiti prednost domaćeg terena. Glavni sudija će biti Admir Šehović, a utakmicu možete pratiti na kanalima Arene Sport.

Jedan od derbija ovog kola se igra na Tušnju gdje se sastaju Sloboda i Željzničar. Nakon pobjede nad Radnikom u prošlom kolu, Plavi će i danas pokušati ostvariti dobar rezultat i u dobroj atmosferi dočekati zimsku pauzu. Za Tuzlake bi poraz u ovoj utakmici značio i gubitak šestog mjesta, jer bi ih prestigao upravo Željezničar koji bi u slučaju pobjede imao dva boda više u odnosu na Slobodu. Utakmica počinje u 15 sati, a glavni sudija je Antonio Bandić. Direktan TV prenos je osiguran na platformi Moja TV.

U istom terminu lider Zrinjski dočekuje pretposljednjeplasiranu ekipu Posušja. Za Plemiće bi ovo trebao biti lagan zadatak i nova tri boda na kontu. Ipak, Posušje je ove sezone otkidalo pune bodove Željezničaru i Borcu, te će svoju priliku sigurno tražiti i danas. Utakmicu sa početkom u 15 sati sudi Admir Musić, a direktan TV prenos je dostupan na kanalima Arena Sport.

Preostala tri meča 18. kola PLBiH se igraju sutra u Prijedoru, Bijeljini i Širokom Brijegu.