Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda domaćin prve utakmice finala Kupa BiH

Sloboda ostaje na čelu tabele

Prva finalna utakmica nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine između ekipa Slobode i Radnika igrat će se 11. maja u Tuzli, dok je revanš na programu 18. maja u Bijeljini, određeno je žrijebom koji je danas u Sarajevu obavio Komitet za takmičenje u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Oba finalna susreta igrat će se u terminima od 17 ili 20 sati.

Generalni sekretar FK Sloboda Ekrem Ibrić kazao je da samo igranje u finalu Kupa BiH predstavlja veliku čast za obje ekpe.

– Jedno je sigurno da pobjednik neće biti riješen u jednoj utakmici, bez obzira na to kakav ishod bude u prvom susretu. Očekujemo da ćemo konačno doći do pehara i u trećem finalu osvojiti ga i konačno donijeti u Tuzlu. Željeli smo da drugu utakmicu igramo na domaćem terenu iz razloga što bi to bio pravi fudbalski spektakl i da bi Tušanj sigurno bio ispunjen do posljednjeg mjesta – kazao je Ibrić.

U dosadašnja dva nastupa u finalnim susretima Tuzlaci su ostali bez trofeja nakon slabijeg izvođenja penala.

Generalni sekratar Radnika Slobodan Đorđić kazao je da klub iz Bijeljine ima izuzetno teškog protivnika.

– Sloboda se ove godine pokazala kao jedna od najboljih ekipa u BiH. Sama činjenica da su na izuzetan način eliminirali ekipe Sarajeva i Željezničara dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Igramo dvije utakmice, prva je u Tuzli, druga u Bijeljini, tu ne vidim neku prednost. U svakom slučaju zadovoljni smo što smo došli do finala, ovo je najveći uspjeh Radnika u njegovoj istoriji. U finale nećemo ići s bijelom zastavom nego maksimalno da pružimo otpor i pokušamo da osvojimo trofej – kazao je Đorđić.

Dosadanšnji najveći uspjeh bijeljinskog kluba bio je nastup u četvrtfinalu Kupa Jugoslavije 1977. godine, kada je eliminiran od zagrebačkog Dinama.

Takođe su izvučeni i parovi drugog kruga Kup-a regija NS/FS BiH u kojem će se sastati:

Grupa 1

NS Tuzlanskog kantona-PFS Istočno Sarajevo

Slobodna je selekcija PFS Bijeljina

Grupa 2

PFS Prijedor-PFS Banja Luka

Slobodna je selekcija PFS Gradiška

Utakmice Kup-a regija na programu su 4. maja u 17:00 sati.