Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Sloboda i Željo remizirali na Tušnju, Zrinjski nastavio pobjednički niz

zeljo-sloboda

Plemići su ovim izjednačili klupski rekord od osam uzastopnih pobjeda u domaćem prvenstvu iz sezone 2013/14.

U okviru 18. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine Sloboda je na Tušnju dočekala Željezničar, a susret je završen bez pobjednika rezultatom 1:1.

Fudbaleri Željezničara do prednosti su došli iz prve prave prilike u 31. minuti susreta. Vrhovac je bio precizan glavom nakon ubačaja iz slobodnog udarca. Bukvić nije imao šanse nakon sjajnog i preciznog udarca glavom Vrhovca.

Ipak, u finišu prvog poluvremena mogli su slaviti i navijači Slobode. Ramić je pogodio protiv bivšeg kluba također nakon prekida, a pogodak nije slavio iz poštovanja prema bivšem klubu.

U drugom poluvremenu i jedna i druga ekipa pokušavale su doći do trijumfa, ali nije viđeno mnoštvo velikih prilika ni pred jednim golom. Utakmica je završena bez pobjednika i sa onim rezultatom iz prvog poluvremena.

Fudbaleri Zrinjskog na svom stadionu dočekali su ekipu Posušja u okviru 18. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Zrinjski je slavio pobjedu rezultatom 3:1.

Zrinjski je do prednosti stigao u 25. minuti susreta, kada je Nemanja Bilbija savladao golmana Posušja, a sa minimalnom prednošću domaći su otišli na odmor.

Početkom drugog poluvremena viđena su dva pogotka. Zrinjski je prednost udvostručio golom Juranovića u 49. minuti, da bi samo minut poslije Posušje smanjilo na 2:1 golom Lausa.

Zrinjski je pobjedu ovjerio desetak minuta prije kraja utakmice, kada je Nemanja Bilbija sa bijele tačke postigao svoj drugi pogodak danas, a svoj 16-ti u sezoni za konačnih 3:1.

Plemići su ovim izjednačili klupski rekord od osam uzastopnih pobjeda u domaćem prvenstvu iz sezone 2013/14.