Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Sloboda na Koševu pala u sudijskoj nadoknadi, Sabliću je pobjeda slatka

goran sablic – fena (1)

U nadoknadi je Sarajevo odigralo odličnu akciju

Sarajevo je u dramatičnom finišu danas došlo do pobjede nad Slobodom.

Kada se činilo da će susret biti završen bez pobjednika, bordo tim dolazi do pogotka vrijednog tri boda.

U nadoknadi je Sarajevo odigralo odličnu akciju, Oremuš je sjajno centrirao, a na pravom mjestu bio rezervista Boris Cmiljanić, koji je glavom u petercu loptu poslao u mrežu za konačnih 1:0.

“Za nas vrlo značajna tri boda. Očekivali smo ovakvu utakmicu, Sloboda prima malo golova, oni su dobro posloženi u defanzivnom bloku. To smo mogli vidjeti i danas. Mi smo bili strpljivi, nije bilo previše šansi na obje strane. Oni su imali nekoliko prilika iz kontri, Dizdarević je dobro reagovao. Većim dijelom drugog poluvremena mi smo bili ti koji smo pritisakli i imaju intenciju da idemo po gol. Na kraju nas je nagradilo. Stvorili smo pritisak u zadnjih desetak minuta i uspjeli postići zgoditak“, kazao je Sablić.

Na konstataciju da Sarajevo ima problema s realizacijom, Sablić je kazao:

“Gledajte, ne može se to popraviti preko noći. Ne bježimo od toga da imamo problema u realizaciji. Ono što ja kao trener mogu uraditi jeste da pokušavamo što češće dolaziti u te situacije za gol. Nije idealno, ali i ova pobjeda od 1:0 je slatka jer smo napravili odmak od Slobode koja je cijelo prvenstvu tu negdje blizu nas. Mi ćemo težiti i da u nastavku budemo što kvalitetniji i bolji”, poručio je trener Sarajeva.