premijer liga bih

Sloboda na Tušnju za šest minuta od ništa stigla do punog plijena

nogomet_sloboda_zvijezda (1)

Pogodak za goste postigao je Fedor Predragović u 27. minuti

U okviru 25. kola Premijer lige za nogometaše, večeras je Sloboda na stadionu Tušanj u Tuzli pobijedila ekipu Zvijezde 09 iz Stanišića rezultatom 2:1 (0:1).

Tuzlaci su nastupili bez Ignjatovića i Beganovića (žuti kartoni), te povrijeđenih Alispahića i Vukliša, ali to nije opravdanje za veoma lošu i bezidejnu igru koju su prikazali u prvih sat vremena.

Gosti su iskoristili slabosti igrača trenera Zlatana Nalića i došli su prednosti, desetak minuta dijelilo ih je od pobjede, ali su na kraju Tušanj napustili pognute glave.

Pogodak za goste postigao je Fedor Predragović u 27. minuti. Domaći su najbolju priliku za poravnanje imali u 40. minuti, kada s par metara gol nije postigao Ivan Baraban.

U finišu susreta, kada je Sloboda sve karte bacila u napad, u 82. minuti izjednačio je Antonio Vidović, a isti igrač je u 88. minuti postigao gol sa 11 metara za tri boda.

Tuzlanski premijerligaš tako je prekinuo post od pet utakmica bez pobjede.

Ekipu Zvijezde 09 predvodio je trener Milenko Bošnjaković iz Tuzle, koji je sezonu počeo na klupi Slobode, a smijenjen je nakon drugog kola.