Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Sloboda nastavila niz bez pobjede, Posušje s Tušnja odnijelo vrijedan bod

sloboda posušje

Sloboda je u posljednjih pet utakmica upisala tri poraza i dva neriješena rezultata, te se trenutno nalazi na trećem mjestu sa 16 bodova, dok je Posušje pretposljednje sa sedam osvojenih bodova

Nogometaši Slobode nisu uspjeli upisati pobjedu nad Posušjem u okviru 10. kola Premijer lige BiH. Iako su Tuzlaci na svom Tušnju bili favorizirani, na kraju je susret završen rezultatom 1:1.

Početak utakmice nije donio ništa zanimljivo. Tek u 22. minuti bilježimo uzbuđenje kada je Davor Landeka pogodio saigrača, a lopta se od Riada Šute odbila pored gola Slobode. Nakon toga je Dženis Beganović sa distance zaprijetio, ali nije ugrozio gol gostiju.

Veliku šansu Posušje je imalo u 37. minuti. Dominik Begić je sa ruba šesnaesterca šutirao malo pored stative, i onda u samom finišu gol za Slobodu. Amar Beganović je sjajno ubacio, a na pravom mjestu bio je Adi Alić.

Dobar dio drugog poluvremena nije ponudio ništa zanimljivo. Posušje je u 71. minuti uspjelo doći do izjednačenja. Semir Bukvić je prvo odbranio jedan udarac, a onda je Nikola Leko odbijenu loptu poslao u mrežu svog bivšeg kluba. Do kraja nije bilo većih šansi i ostalo je 1:1.

Sloboda je u posljednjih pet utakmica upisala tri poraza i dva neriješena rezultata, te se trenutno nalazi na trećem mjestu sa 16 bodova, dok je Posušje pretposljednje sa sedam osvojenih bodova.