premijer liga bih

Sloboda oslabljena, Nalić i Ivetić obećali pobjedu

nogomet_sloboda_press_nalic_ivetic

– Ovo je možda i najvažnija utakmica u ovom dijelu sezone. Publika će vidjeti rastrčane igrače i ako popravimo efikasnost možemo očekivati tri boda – kazao je šef Slobodine struke

Iako će sutra protiv Zvijezde 09 nastupiti osjetno oslabljeni, u taboru Slobode najavljuju “veliku borbenost, želju i neke nove heroje“ i, naravno, tri boda – rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Prema riječima šefa struke Zlatana Nalića, njegova ekipa je lišena pomoći “požutjelih“ Amara Beganovića i Aleksandra Ignjatovića, te povrijeđenih i nedovoljno oporavljenih Gorana Vukliša, Mehmeda Alispahića i Admira Adžema. Istina, i u prošlom kolu je najavljivan izostanak većeg broja igrača, pa je većina nastupila, pa ne bi bilo iznenađenje da se neko od spomenutih, ipak, pojavi na travnjaku.

– Ako u nekim bitkama nema starih ratnika onda se obično rađaju neki novi heroji. Iako smo oslabljeni, ne odričemo se bodova, tako da sutra očekujem da svi igrči, kojima se ukaže povjerenje, pruže maksimum, veliku borbenost i želju za pobjedom – naglasio je Nalić.

Činjenica da Tuzlaci nisu pobijedili u posljednjih pet kola (zadnji trijumf 1. decembra prošle godine, Mladost 2:1), te da su od tada osvojili tri boda i postigli samo dva gola, nameće imperativ pobjede.

– Ovo je možda i najvažnija utakmica u ovom dijelu sezone. Publika će vidjeti rastrčane igrače i ako popravimo efikasnost možemo očekivati tri boda – kazao je šef Slobodine struke.

Slično je govorio i kapiten Perica Ivetić, naglasivši da tim prate kadrovski problemi, da Sloboda prolazi turbulentan period, ali da su “rezervisti“ koji će konkurisati za sastav, trenutno najbolji.

– Kao mlad igrač sjećam se kako sam čekao priliku da pokažem i dokažem šta znam. Tako i od igrača koji će sutra nastupiti, a do sada nisu često igrali, očekujem da pokažu kvalitet i ispolje angažman kako bismo pobjedom izborili višu poziciju na tabeli od sadašnje. Ne kukamo, jer nam to nije u opisu posla. Uime igrača obećavam da ćemo ostaviti zadnji atom snage u susretu u kojem će Sloboda dati gol više i osvojiti nova tri boda – izjavio je Ivetić.

Podsjetio je da je Zvijezda 09 dobra ekipa, vodi je bivši trener Slobode (Milenko Bošnjaković) i svakako će nastojati svim silama da pobijedi na Tušnju. Pozvao je navijače da podrže “crveno-crne“ u bitnoj utakmici.

Utakmica Sloboda – Zvijezda 09 igra se sutra od 19 sati.