Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hitna sjednica

Vlada FBiH zaustavila aktivnosti vezane za isplatu izvršnih sudskih presuda

vlada fbih

Nakon današnje rasprave, zadužena je Radna grupa da, u roku od sedam dana, Vladi predloži način izvršenja presuda u skladu s budžetskim  mogućnostima

Vlada FBiH razmatrala je informaciju o realizaciji tačke 3. zaključka sa 162. sjednice, održane 8. 11. 2018. godine, koji se odnose na sudske presude i rješenja o izvršenju po osnovu tužbi iz radnih odnosa zaposlenih u federalnim organima uprave u periodu 2009. – 2017. godine.

Po ovom zaključku formirana je radna grupa u kojoj su učestvovali predstavnici federalnih ministarstava pravde, rada i socijalne politike, finansija, Ureda premijera FBiH i Federalnog pravobraniteljstva sa zadatkom da sačini prijedlog o načinu izmirivanja ukupnih iznosa sudskih presuda i rješenja o izvršenju po osnovu tužbi iz radnih odnosa zaposlenih u federalnim organima uprave u periodu 2009.-2017. godine.

Nakon današnje rasprave, zadužena je Radna grupa da, u roku od sedam dana, Vladi predloži način izvršenja presuda u skladu s budžetskim  mogućnostima.

Federalno ministarstvo finansija zaduženo je da do donošenja odluke Vlade, odnosno stava o prijedlogu Radne grupe, obustavi sve aktivnosti po instrukciji ovog ministarstva od 29. 3. 2019. godine, kao i unos naloga u trezorsku aplikaciju i isplate po tom osnovu.

Također od ovog ministarstva je zatraženo da sačini izvještaj po osnovu isplata izvršnih sudskih presuda po institucijama i po visini i njihovoj dinamici, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.