Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda predstavila četiri nova igrača

sloboda

Uprava tuzlanske Slobode predstavila je danas na konferenciji za novinare četiri nova igrača.

Riječ je o Crnogorcu Milošu Kaleziću, Novopazarčaninu Almedinu Zilkiću, te bh. igračima Ismaru Hairlahoviću i junioru Dini Hodžiću.

Oni su danas u prisustvu predsjednika UO Slobode Senada Mujkanovića, sportskog direktora Denisa Karića, člana UO Nermina Čolića i sekretara Ekrema Ibrića potpisali dvogodišnje ugovore.

Jedino je Dino Hodžić potpisao na dvije i po godine, a  predviđena je revizija ugovora poslije godinu dana, s mogućnošću produženja.

– Ovim smo okončali proces dovođenja novih igrača. Sve su mladi igrači, jer nismo željeli dovesti takozvane “šetače” koji idu od kluba do kluba. Nadam se da će se brzo uklopiti u ekipu, a naš cilj je plasman u ligu za prvaka i po mogućnosti Evropska liga. Jučer se ekipa vratila iz Međugorja, a već sutra putuje u Antaliju, gdje ćemo ostati do 16. februara i odigrati četiri pripremne utakmice – kazao je Mujkanović.

Osim ove četvorice igrača, Sloboda je u zimskoj pauzi dovela još četiri – povratnike Adnana Jahića, Adnana Salihovića i vratara Adnana Hadžića, te Ismara Tandira.

Činu predstavljanja novih igrača nije prisustvovao trener Vlado Jagodić, koji je zbog privatnih obaveza otišao u Banja Luku.

– Došao sam u klub s velikom tradicijom. Nadam se da ću se brzo uklopiti i da ću dati svoj doprinos ostvarenju klupskih ciljeva – izjavio je Almedin Zilkić, koji je u Međugorju protiv Jadrana iz Ploča postigao prvijenac za “crveno-crne”.

Igrači Slobode sutra ujutro putuju za Beograd odakle će avionom oko 11 sati otputovati u Antaliju. Prvu pripremnu utakmicu odigrat će 7. februara s češkom Karvinom.