Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda slavila na Tušnju protiv Radnika

sloboda radnik333

U okviru 8. kola Lige za prvaka, danas je na Tušnju, pred oko 700 gledatelja, Sloboda pobijedila ekipu Radnika iz Bijeljine rezultatom 2:0 (1:0).

Ovo je prva domaća pobjeda “crveno-crnih” u Ligi za prvaka.

Domaći sastav poveo je u 12. minuti golom Miloša Kalezića. Prethodno je s lijeve strane centrirao Aleksandar Lazevski, na drugoj strani je Asim Zec glavom vratio loptu u sredinu, a Kalezić je volejom poslao loptu pod gredu.

U 28. minuti došlo je do prekida, nakon sudara glavama Harisa Mehmedagića i Ševke Okića. Obojici je ukazana ljekarska pomoć, a Okić je utakmicu nastavio zamotane glave.

Tuzlaci su vodstvo povećali u 50. minuti nakon nabacivanja Aleksandra Subića. Na drugoj stativi najviši u skoku bio je Adnan Salihović koji je glavom matirao golmana Radnika Mladena Lučića.

Bijeljinci su nakon primljenog gola zaigrali agresivnije. U 63. minuti Marko Obradović je nakon slabe intervencije golmana Azira Muminovića propustio šansu da loptu s dva metra pošalje u mrežu.

Dobru priliku imao je u 68. minuti Okić, ali je njegov šut sa desetak metara Muminović uspio odbraniti. Obradović je sjajnu priliku imao i u 77. minuti, kada je neometan glavom šutirao sa sedam metara, ali je lopta otišla pokraj stative.

Ovom pobjedom Sloboda je pobjegla Radniku tri boda s velikim izgledima da do kraja zadrži četvrtu poziciju na tabeli Lige za prvaka.