Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda tokom priprema igrat će protiv renomiranih klubova

sloboda

Fudbaleri Slobode za proljetni dio prvenstva BiH pripremaju se četvrti dan, a po riječima trenera golmana Mirsada Dedića, sve se odvija po planu.

– Igrači spremno izvršavaju naloge stručnog štaba i jedva čekaju da počnu igrati utakmice – izjavio je Dedić za Fenu.

Poznati su svi protivnici s kojima će Tuzlaci igrati pripremne utakmice do početka prvenstva.

Prvu utakmicu odigrat će za vrijeme priprema u Etno selu Stanišić kod Bijeljine (od 25. januara do 1. februara), ali će to biti susret zatvorenog tipa i najvjerovatnije snage će odmjeriti dva Slobodina sastava.

Prva pripremna utakmica zakazana je za 4. februar na pomoćnom stadionu Tušanj u Tuzli kada će protivnik biti Zvijezda iz Gradačca, član Prve lige FBiH.

Sve ostale pripremne utakmice Sloboda će odigrati tokom boravka u Antalyji, od 6. do 20. februara. Prva je na rasporedu 10. februara protiv kazahstanskog Tobola. Za 13. februar dogovorena je utakmica protiv Nordsjaellanda iz Danske, dok će 16. februara protivnik biti jedan kineski tim, najvjerovatnije prvoligaš Dalian Yifang.

Posljednju utakmicu, koja će biti generalna proba pred početak proljetnog dijela prvenstva Tuzlaci će odigrati 19. februara protiv višestrukog bjeloruskog prvaka Dinama iz Minska.

Povratak Slobode iz Turske najavljen je za 20. februar. Prvu utakmicu u nastavku Premijer lige BiH Tuzlaci će odigrati 27. februara u Banjoj Luci protiv Borca.

Sloboda je trenutno lider Premijer lige sa 40 bodova, dok je prati Zrinjski sa bodom manje.

Od igrača koji su se pojavili na prozivci, za sada je Tušanj napustio Jasmin Moranjkić, dok se danas ili sutra očekuje dolazak bivšeg mladog reprezentativca Senada Husića koji je dvije sezone igrao u mađarskom prvoligašu Diosgyőru.

Adnan Mujkić je otišao na posudbu u Orašju, dok se Muhamed Mujić pod istim uvjetima vratio u Budućnost iz Banovića.