Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Tužilaštvo TK žalit će se zbog puštanja Durakovića, Hodžića i Aljukića

19/01/2016

Nakon što su jučer iz pritvora u Tuzli pušteni da se brane sa slobode Samir Aljukić, Besim Duraković i Šefik Hodžić, Kantonalno tužilaštvo u Tuzli najavilo je podnošenje žalbe na ovakvu sudsku odluku.

Bivši policijski komesar TK Samir Aljukić, koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i iznudu, pušten je nakon što je Ustavni sud donio rješenje po kojem je nezakonito bio u pritvoru skoro pet mjeseci.

Bivši direktor Kantonalne direkcije za inspekcijske poslove Besim Duraković i službenik ove direkcije za javne nabavke, Šefik Hodžić, osumnjičeni su također za zloupotrebu službenog položaja i radnje kojima su kantonalni budžet oštetili za veće svote novca.

Njima je sudskim rješenjem zabranjeno međusobno komuniciranje, jednako kao i s drugim osobama koje su dovode u vezi s počinjenim krivičnim djelom, te sa svjedocima.

U Kantonalnom tužilaštvu navode da s obzirom na težinu počinjenih djela, sva trojica mogu sa slobode bitno uticati na dalji tok sudskog procesa i dokazivanje inkriminiranih radnji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.