maksimalan učinak

Sloboda upisala treću pobjedu na startu prvenstva, na Tušnju pao i Leotar

beganovic-gol-sloboda-leotar

Sloboda je upisala deveti bod iz tri uvodna meča nove sezone

Sloboda je večeras odigrala meč za historiju. Po prvi put otkako se igra Premijer liga BiH, tuzlanski klub je otvorio sezonu s tri vezane pobjede.

Niz je nastavljen minimalnim trijumfom nad Leotarom na Tušnju (1:0).

Domaći fudbaleri do prednosti u utakmici trećeg kola m:tel Premijer lige BiH došli su već u sedmoj minuti. Prethodno je dosuđen jedanaesterac za domaće, Paranos je igrao rukom prilikom duela s Veselinovićem.

Perišić je odbranio udarac Dženisa Beganovića s bijele tačke, ali nogometaš Slobode je zatim odbijenu loptu pospremio u mrežu za 1:0.

Do odlaska ekipa na odmor nije bilo većih uzbuđenja, nešto konkretnije djelovao je tuzlanski tim, ali iz nekoliko poluprilika nije uspio doći do novog pogotka.

U drugom poluvremenu Sloboda je i dalje bila bolji rival, ali konkretnije šanse su ipak izostale do sudijske nadoknade, kada je rezervista Maksimović šutirao tik pored stative gola Leotara.

Dojam je i da je trener Tuzlaka Mladen Žižović namjerno izvršio određene izmjene u kadru i taktici kako bi umirio ritam meča te priču bez previše turbulencija priveo kraju. Tako je i bilo, Sloboda je upisala deveti bod iz tri uvodna meča nove sezone, a Leotar prvi poraz od povratka u PLBiH.

Sloboda – Leotar 1:0 (Dž. Beganović 7′)

Stadion Tušanj. Gledalaca oko 1.000. Glavni sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo).

SLOBODA: Bukvić, Devedžić, Jusić, Ćivić, A. Beganović, Osmić (Mujagić), Balić, Husejinović (Kurtalić), Dž. Beganović (Alić), Veselinović (Maksimović), Ramić (Predragović).

LEOTAR: R. Perišić, Milić, Čolić, Đurić, Arsić (Milović), Bosančić, Paranos, Todorović (Ramić), Sekulović (M. Perišić), Aćimović (Zec), Nikolić.