Slobodi upitna licenca zbog dugova bivšim igračima

sloboda vitez

Odlukom prvostepene komisije Nogometnog saveza BiH tuzlanska Sloboda nije dobila licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH za narednu sezonu.

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović izjavio je da u ponedjeljak imaju dogovoren sastanak u NSBiH na kojem će pokušati uvjeriti nadležne za licenciranje da su u pitanju administrativne zavrzlame vezane za nedokazana dugovanja bivšim igračima. Nada se da će klub s Tušnja u drugostepenom postupku podnijeti traženu dokumentaciju za dobijanje licence.

– Četiri igrača su uputili NSBiH zahtjev za interveniranje kako bi naplatili navodna dugovanja. Iznenađeni smo da na ovaj način dug želi naplatiti bivši kapiten Amer Ordagić koji je kod nas bio privilegiran igrač s najvećim mjesečnim primanjima. Prema njemu smo bili veoma korektni prilikom odlaska iz kluba u inozemstvo, a sada traži isplatu duga i za period kada nije igrao – kaže Mujkanović za Fenu.

Preko NSBiH izmirenje dugova traže i Aleksandar Subić, zatim, Nermin Zoletić i Adin Džafić koji već četiri godine podnosi zahtjev za izmirenje oko 12.500 maraka, dok u Slobodi ne smatraju taj dug opravdanim.

Prema nezvaničnim informacijama, ukupna potraživanja bivših igrača su oko 150.000 maraka od kojih samo Subić traži 70.000, dok na Tušnju tvrde da je taj iznos upola manji.

Advokati nekadašnjeg igrača Nermina Zoletića iz Banovića, prema kojem je navodno izmirena glavnica duga, na ime zateznih kamata traže oko 33.000 maraka.

U Slobodi su na neke ranije novčane zahtjeve pojedinih nogometaša uzvratili tužbom sudu, ali do sada nije održano ni prvo ročište, tako da se još ne može govoriti o tome da li su ove tužbe opravdane.

Među utuženima nema nijednog od spomenute četvorice nogometaša, a Mujkanović kaže da će novih tužbi svakako biti.