Dvoje učesnika Banjalučkog polumaratona i dalje u komi

banjalucki polumaraton 1

Dvoje od četvoro pacijenata koji su hospitalizovni u Klinici za intenzivnu medicinu za nehiruške grane Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske zbog simptoma toplotnog udara i dalje su u indukovanoj komi zbog edema mozda i sve prognoze u vezi sa njihovim zdravstvenim stanjem su preuranjene, saopšteno je danas iz UKC-a.

Trenutno zdravstveno stanje druga dva pacijenta je stabilno, pa se zbog daljeg liječenja i praćenja premještaju u Kliniku za unutrašnje bolesti UKC-a.

Iz UKC-a navode da su u juče 10.50 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u prijemnu internističku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra dovezeni pacijenti čiji su inicijali J.Š. /31/, M.G. /27/ i S.J. /47/, a oko 18.30 časova pacijent čiji su inicijali I.T. /35/.

Svi pacijenti su, kako navode iz UKC, prvobitno hospitalizovani u Klinici za intenzivnu medicinu za nehiruške grane UKC zbog simptoma toplotnog udara.

Prema riječima dežurnog ljekara u Klinici za intenzivnu medicinu za nehiruške grane Danice Momčičević, pacijenti J.Š. i M.G. su zbog edema mozga protektivno stavljeni u stanje indukovane kome i priključeni na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene.

“Trenutno zdravstveno pacijenata S.J. i I.T. je stabilno te se zbog daljeg liječenja i praćenja premještaju u Kliniku za unutrašnje bolesti UKC Republike Srpske”, saopšteno je iz UKC.

Riječ je o učesnicima jučerašnjeg 4. Banjalučkog M:tel polumaratona.