Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prvi meč

Sloga sutra dočekuje Klis u četvrtfinalu Kupa BiH

Karaman i Komarac

Sloga je u do sada u Kupu pobijedila Slaviju sa 4:0 i Mladost iz Kikača nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca

Sloga iz Gornjeg Crnjelova u utorak će dočekati Klis iz Buturović Polja, u prvom meču četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine.

Dragan Mićić, trener Sloge, smatra da je njegov tim favorit u sutrašnjem meču, ali da njegovi igrači to trebaju dokazati na terenu.

– Klis je dobro organizovan klub. Došli su do četvrtfinala što je pokazatelj da imaju kvalitet. Mi smo favoriti, ali to moramo da pokažemo na terenu. Nikoga ne potcjenjujemo, poštujemo protivnika i daćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu – izjavio je Mićić.

Trener Klisa Adis Padalović prepustio je ulogu favorita domaćinu.

– Očekuje nas meč protiv izuzetno kvalitetne i čvrste ekipe. Spremno dočekujemo sutrašnju utakmicu. Sloga je favorit, ali mi ćemo pokušati da napravimo što bolji rezultat koji bi nam dao šansu da u revanšu pred našim navijačima probamo izboriti polufinale – ističe trener Klisa.

Susret OFK Sloga – Klis počinje u 15 sati, a sudit će ga Danijel Bojo iz Kiseljaka.

Sloga je u do sada u Kupu pobijedila Slaviju sa 4:0 i Mladost iz Kikača nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Klis je u šesnaestini finala bio slobodan jer je dobojska Sloga odustala od takmičenja, dok je u osmini finala u Prijedoru nakon penala pobijedio ekipu Rudara.

U ranije odigranim četvrtfinalnim mečevima postignuti su sljedeći rezultati:

Zvijezda Gradačac – TOŠK 0:2
Sarajevo – Zrinjski 1:0
Široki Brijeg – Borac 2:1