Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga evrope

Slovenac zbog psihičkih problema nije uvršten u tim za duel s Olympiacosom

New Project – 2022-02-04T105913.892

Podsjetimo u ljeto 2020. godine je napustio ekipu zbog depresije i tek na jesen je ponovo obukao dres kluba u koji je došao 2017. iz Fiorentine

Josip Iličić, sjajni fudbaler Atalante, nije uvršten u tim za nokaut fazu Evropske lige, gdje se klub iz Bergama u okviru šesnaestine finala sastaje sa Olympiacosom.

Italijanski mediji pišu da se stručni štab Atalante, nakon razgovora sa Slovencem, odlučio da ga ne uvrsti u tim zbog psihičkih problema.

Iskusni fudbaler nije bio u timu u posljednja tri utakmice, a trener Atalante Gian Piero Gasperini je nakon utakmice protiv Lazija 22. januara govorio o problemima koje ima Iličić.

“Nije mi lako pričati o ovakvim situacijama jer su jako lične. Bili smo i uvijek ćemo biti uz njega. Svakom od nas u glavi se vrte različite misli. Ostaje nam samo da se nadamo da će se uskoro izboriti sa tim”, rekao je Gasperini tada, dodavši:

“Naša svijest je kao džungla. To je posao kojim se bave psihijatri. Nadam da će se vratiti i ponovo otkriti igru zbog koje će uživati na terenu”.

Podsjetimo, Iličić je u ljeto 2020. godine napustio ekipu zbog depresije i tek na jesen je ponovo obukao dres kluba u koji je došao 2017. iz Fiorentine.