Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mane u arabiji

Službeno: Najveći promašaj Bayerna ima novi klub

sadio mane
Foto: Twitter

Mane je u Bayern stigao prošlog ljeta uz odštetu od 32 miliona iz Liverpoola, gdje je u šest godina postao legenda i osvojio sve

Sadio Mane (31) postao je novi igrač Al Nassra, saudijskog kluba za koji igraju Marcelo Brozović i Cristiano Ronaldo. Nakon što je Bayern prihvatio ponudu Al Nassra za odštetu od 40 miliona eura, Senegalac je otišao u Arabiju. Tamo je prošao liječnički pregled i potpisao trogodišnji ugovor koji mu jamči 40 miliona eura po godini.

Al Nassr tako nastavlja stvarati ekipu punu zvijezda. Nakon što su ranije ondje otišli Ronaldo i Talisca, ovog ljeta su im se pridružili Brozović, ali i kapetan Lensa Seko Fofana te Alex Telles, lijevi bek Manchester Uniteda.

Otpisan nakon incidenta

Mane je u Bayern stigao prošlog ljeta uz odštetu od 32 miliona iz Liverpoola, gdje je u šest godina postao legenda i osvojio sve. No, u Bayernu je proglašen jednim od najvećih promašaja ikad. Premda je krilni napadač imao solidnu sezonu, 38 nastupa, 12 golova i 6 asistencija, razočarao je.

Otpisan je nakon incidenta sa suigračem Leroyem Saneom. Njih dvojica su se posvađala nakon poraza od Manchester Cityja u Ligi prvaka u travnju, a situacija je otišla toliko daleko da je Mane udario Sanea, zbog čega ga je klub suspendirao.