Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

opština jezero

Krivična prijava protiv načelnice, prihvatila najskuplju ponudu za izgradnju vrtića

FOTO: Opština Jezero

Sklopila ugovor sa ponuđačem čije je ponuda premašuje procijenjenu vrijednost radova za oko 67 hiljada maraka

Predmet po krivičnoj prijavi protiv Snežane Ružičić načelnice opštine Jezero dodijeljen je u rad postupajućem tužiocu Okružnog tužilaštva u Banjaluci. Kako je još rečeno u ovom tužilaštvu predmet će se “rješavati po redoslijedu zaprimanja prijava”, piše Impulsportal.net.

Prijavu podnio Sergej Milanović

Prijavu protiv načelnice Jezera, podnio je Sergej Milanović, odbornik u Skupštini, susjedne opštine Mrkonjić Grad. Snežana Ružičić se sumnjiči za zloupotrebu položaja i druga djela pri sprovođenju procedure javne nabavke za izgradnju dječjeg vrtića u Jezeru, o čemu je pisao i portal Impuls 27. februara ove godine. Posao izgradnje vrtića u Jezeru dobio je konzorcijum firmi iz Bihaća, sa jakim političkim i poslovnim vezama koje sežu do vrha vlasti u Republici Srpskoj iako su dostavili najskuplju ponudu.

“Kao odbornik SO Mrkonjić Grad nisam bio obavezan da djelujem u susjednoj opštini i zabrinjava situacija u kojoj opština Jezero nema ni političkog ni novinarskog kadra koji može da uradi ovakvu jednu priču i podnese krivičnu prijavu u cilju zaštite javnih sredstava. Iskusni pravnici koji su pripremili ovu prijavu su nedvosmisleno potvrdili sumnje u postojanje krivičnog djela s namjerom. Od tužilaštva očekujem brzu i pravilnu reakciju jer sam priložio adekvatne i nepobitne dokaze”, kaže Milanović u izjavi za Impuls.

On smatra da politička moć načelnice ne bi smjela biti prepreka za istragu, dokazivanje i sankcionisanje odgovornosti kako nje tako i njenih saradnika.

Krivičnom prijavom koju je Milanović 6. juna podnio područnoj kancelariji u Mrkonjić Gradu Okružnog tužilaštva Banjaluka, Snežana Ružičić se tereti da je kršeći Zakon o javnim nabavkama, kao i Zakon o budžetskom sistemu i druge propise, u postupku pomenute javne nabavke sklopila ugovor sa ponuđačem čije je ponuda premašuje procijenjenu vrijednost radova za oko 67 hiljada maraka, čime je, između ostalog, oštećen budžet ove opštine, dok su druge, znatno niže ponude, odbačene zbog neopravdanih razloga.

Javno izložen pritiscima

Kao jedan od izvora informacija koje su povod ovoj krivičnoj prijavi navedeno je i pisanje portala Impuls.

Sergej Milanović, tvrdi da je nakon ove Krivične prijave i javnog ukazivanja na nezakonite postupke načelnice Jezera, javno izložen pritiscima i klevetama preko portala i portaloida bliskih vladajućem SNSD-u čija članica je i Snežana Ružičić. Kao primjer navodi pisanje portala Tanjug Republike Srpske, koji je objavio serijal tekstova u kojima je etiketiran najpogrdnijim epitetima.