Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PREMIJER LIGA BIH

Smiješna kazna za promociju ustaškog pozdrava “Za dom spremni”

zrinjski borac

FK Željezničar je kažnjen sa 3.000 KM zbog pirotehnike koju su navijači Plavih koristili tokom proslave 35. rođendana navijačke grupe Manijaci u duelu protiv Posušja

Disciplinska komisija NSBiH imala je mnogo posla na sjednici na kojoj je donosila odluke o prekršajima iz 18. i 19. kola Premijer lige BiH.

U centru pažnje je bio incident iz Mostara, sa utakmice Zrinjski – Borac (1:0). Navijači Plemića skandirali su ustaški pozdrav “Za dom spremni”, poklik koji veliča ozloglašenu Nezavisnu Državu Hrvatsku, bilo je pirotehnike, ali i propusta u organizaciji utakmice (plastičnim bocama gađani fudbaleri Borca).

Zbog svega toga Zrinjski je kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 5.000 KM. Također, u prvoj narednoj utakmici Zrinjskog bit će zatvorena tribina zapad (Plemići će kaznu “odraditi” u utakmici osmine finala Kupa BiH protiv Laktaša 18. ili 19. februara 2023. godine). S obzirom na činjenicu da je “otrovna i opasna roba” još jednom izreklamirana pred širokim auditorijem, oni koji je promovišu dobili su ponovo reklamni prostor za vrlo, vrlo sitne pare.

Nikola Mandić, igrač Zrinjskog koji je isključen protiv Borca, pauzirat će dva meča, a Milan Spremo (Borac) i Almir Bekić (Zrinjski) pauzirat će je jedan susret.

FK Željezničar je kažnjen sa 3.000 KM zbog pirotehnike koju su navijači Plavih koristili tokom proslave 35. rođendana navijačke grupe Manijaci u duelu protiv Posušja. Erdijan Pekić, komesar sigurnosti tima sa Grbavice, kažnjen je sa 500 KM zbog gužve koja se stvorila u tunelu na meču protiv Borca.

Leotar je zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Borca kažnjen sa 1.500 KM, a trener Trebinjaca Marko Maksimović sa 500 KM. Maksimović je isključen u duelu sa Banjalučanima, kao i fudbaler Dejan Uzelac, a obojica će pauzirati po jedan meč (odradili kaznu protiv Sarajeva).

Kaznu od 1.500 KM morat će platiti i Posušje zbog propusta u duelu protiv Slobode, dok je Velež kažnjen sa 1.000 KM.