Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ikona rome

Snima se dokumentarac “Moje ime je Francesco Totti”

dzeko totti

Radnja filma, koji će biti premijerno prikazan na Rimskom filmskom festivalu od 15. do 25. oktobra, smještena je u noć uoči povlačenja legendarnog italijanskog reprezentativca

Roma je pod vodstvom trenera Carlo Mazzonea 4. septembra 1994. godine ugostila Fođu u uvodnoj utakmici sezone.

Francesco Totti, koji je nekoliko sedmica kasnije napunio 18 godina, s “devetkom” na leđima postigao je svoj prvjenac u dresu “Vučice”.

Totti je snažnim udarcem, koji je čuvara mreže gostiju ostavio bez šansi da interveniše, postigao je vodeći gol za Romu.

Na press konferenciji poslije utakmice je bilo suza, aplauza i pozitivnih kritika na račun Tottija.

Bio je to njegov prvi pogodak u Seriji A nakon što je u dresu Rome debitovao dvije sezone ranije – u pobjedi 2:0 u Breši 28. marta 1993. godine – s nepunih 17 godina.

Vremenom se Totti zlatnim slovima upisao u historiju rimskog kluba, postavši najznačajniji igrač Rome, držeći nekoliko individualnih rekorda kluba, uključujući najveći broj nastupa (786 u svim takmičenjima) i postignute golove (307).

Tottijev odnos s Romom poznata je ljubavna priča iz “Vječnog grada” koja će biti ekranizovana dokumentarcem “Moje ime je Francesco Totti”.

Con tanta emozione ed orgoglio vi presento questo ultimo progetto, il documentario sulla mia storia. Vi confesso che non…

Objavljuje Francesco TottiSubota, 29. kolovoza 2020.

Radnja filma, koji će biti premijerno prikazan na Rimskom filmskom festivalu od 15. do 25. oktobra, smještena je u noć uoči povlačenja legendarnog italijanskog reprezentativca.