Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Sofrenićev sin brutalno izvrijeđao sudije nakon meča Radnik – Sloboda

New Project (50)

Beganović je iz drugog puta savladao Bilobrka, a 10. minuta kasnije Balić volejom trese mrežu Radnika i donosi pobjedu Slobodi

Radnik je u 28. kolu Premijer lige BiH na svom terenu dočekao Slobodu, a pobjedu su slavili Tuzlaci rezultatom 2:1, i napravili vjerovatno i odlučujući korak ka opstanku.

Radnik je prvi došao do vodstva golom Jelića iz 22. minute, ali je Sloboda u drugom poluvremenu postigla dva pogotka u rasponu od 59. do 69. minute susreta i stigla do pobjede.

Najviše polemike i drame na tarenu izazvao je prvi gol Slobode koji je postignut iz penala, ali nakon što je isti ponovljen.

Naime, Luka Bilobrk je prvi put odbranio penal Dženisu Beganoviću, ali su suci primijetili da je prilikom odbrane penala dobrano napustio gol liniju, pa su naredili da se isti mora ponoviti. Domaći su reagovali burno, no sudija Musa nije promjenio odluku.

Beganović je iz drugog puta savladao Bilobrka, a 10. minuta kasnije Balić volejom trese mrežu Radnika i donosi pobjedu Slobodi.

Nakon utakmice uslijedile su nemile scene.

U tim trenucima, najružnije se ponašao trener golmana Radnika Zoran Sofrenić, koji verbalno izvrijeđao pomoćne sudije, pokušao se s njima i fizički obračunati, a jednom od njih, pomoćnom sudiji Davoru Belji, je poručio da će ga “j***ti…”. Nakon salve uvreda, glavni sudija utakmice mu je dodijelio crveni karton.

Sofrenić je inače sin člana Izvršnog odbora NSBiH Milorada Sofrenića, ali i član stručnog štaba mlade reprezentacije BiH.