Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ostrvski mediji

Chelsea prodaje 12 igrača da dovede jednog?!

chelsea (1)

Međutim, ostaje pitanje bi li taj iznos i dalje bio dovoljan za dovođenje Halanda, kojeg zastupa agent Mino Raiola

Engleski mediji već sedmicama pišu o Erlingu Halandu i njegovom mogućem dolasku u Premiership. Dosad je povezivan sa svakim od šest velikih klubova, a najnovija glasina vezana je uz Chelsea.

Daily Mail, Express i brojni drugi engleski mediji tvrde da je Haland glavna želja Thomasa Tuchela, te da je Uprava kluba spremna ići na sve ili ništa da ga dovede.

Tačnije, Chelsea bi se mogao riješiti čak 12 igrača da bi zaradio novac koji je potreban za odrađivanje takvog posla, sigurno najvećeg u klupskoj istoriji.

Transfer Halanda u Chelsea ili bilo koji drugi evropski klub ne bi mogao koštati manje od 200 miliona eura, a Chelsea je spreman na drastičan korak kako bi skupio taj novac, piše eurosport.co.uk.

Igrači koji bi u tom slučaju išli “na bubanj” su Tammy Abraham, Kurt Zouma, Fikayo Tomori, Michy Batshuayi, Kenedy, Davide Zappacosta, Danny Drinkwater, Victor Moses, Ruben Loftus-Cheek, Ross Barkley, Ike Ugbo i Baba Rahman. Abraham ima najvišu cijenu, a Chelsea engleskog napadača procjenjuje na oko 40 miliona funti.

Na njima bi klub iz Londona mogao zaraditi oko 200 miliona eura. Međutim, ostaje pitanje bi li taj iznos i dalje bio dovoljan za dovođenje Halanda, kojeg zastupa agent Mino Raiola.