Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Borac uzeo bod u Mostaru, čeka se odgovor Sarajeva u vječitom derbiju

velez borac (1)

Kada su ova dva kluba u pitanju, čini se da Borac ima nešto lakši raspored do kraja

Derbi 28. kola Premijer lige BiH odigrali su Velež i Borac na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima. Završilo je bez pobjednika, 1:1.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova.

Velež je poveo golom Brandaa u 57. minutu.

I kada se činilo da će Rođeni uzeti sva tri boda, u 89. minutu Banjalučani su izjednačili. Minutu prije kraja regularnog djela susreta, nakon duela Moraitisa i Radovića, sudija Zoran Grbić pokazao je na bijelu točku.

Što se penala tiče, čini se da je igrač Veleža faulirao protivnika. Nakon što je sudija Grbić pokazao na bijelu tačku, domaći igrači nisu protestvovali.

Sa bijele tačke pogodio je Vranješ.

Trener Veleža Feđa Dudić nakon utakmice izjavio je kako je njegov tim trebao ranije riješiti meč.

“Ostajemo u vrhu, ali ostaje žal jer smo vodili utakmicu. Borac je ušao bolje, nisu stvarali prilike, ali su bili bolji. Falio nam je Radovac i to se vidjelo. Kada smo uspostavili inicijativu, nagrađeni smo golom. Imali smo situacije da dođemo do drugog i trećeg gola, nismo uspjeli i dođe kazna. Čestitamo Borcu i okrećemo se sljedećoj utakmici”, kazao je Dudić.

U Mostaru je danas prekinut niz od šest uzastopnih pobjeda Borca u domaćem prvenstvu. Posljednji poraz Banjalučani su upisali u utakmici upravo protiv Veleža na stadionu Rođeni početkom marta ove godine.

“Ovo je pravi derbi. Poslije puno vremena Borac i Velež su na tom mjestu na kojem jestu. Uvertira je bila teška. Došli smo apsolutno da pobijedimo. Imali smo problema, jer smo morali praviti dvije izmjene zbog povreda. Pohvalio bih obje ekipe”, rekao je trener Borca Marko Maksimović nakon utakmice i dodao:

“Poštujem Velež, ali morate znati da smo imali buđenje u pola četiri. Moram napomenuti te stvari. Obično to treneri pričaju kad izgube, evo ja pričam nakon neriješenog rezultata i kada sam zadovoljan. Policijski je sat, a na tribinama 500 ljudi. Meni to ne smeta. Volio bih da je stadion pun”.

Kada su ova dva kluba u pitanju, čini se da Borac ima nešto lakši raspored do kraja.

Banjalučani igraju tri utakmice pred svojom publikom, dok će Mostarci tri puta gostovati.

Raspored Veleža do kraja sezone

Prvo od ta tri gostovanja Veleža do kraja sezone je gradski derbi Pod Bijelim brijegom.

Raspored Borca do kraja sezone

Borac u narednom kolu dočekuje davljenika Krupu.

Sarajevo, treći kandidat za titulu, svoju utakmicu 28. kola odigrat će sutra, i to veliki derbi protiv Željezničara, koji se igra od 16,55 sati na Koševu. Osim velikog sarajevskog derbija, sutra je na programu i hercegovački obračuna Širokog i Zrinjskog (19,05 sati). Krupa i Mladost igraju u nedjelju od 15 sati. Olimpik i Tuzla City svoj meč 28. kola igraju u ponedjeljak (15 sati).