Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Šok na Goodison Parku: Arsenal izgubio nakon pet mjeseci

New Project (7)

Artetina ekipa puno je griješila, komplicirala je u napadu, a najveću šansu imala je u drugoj od šest minuta sudačke nadoknade kad je Zinčenko s ruba šesnaesterca pucao preko gola

Everton je u 22. kolu Premier lige napravio veliko iznenađenje tako što je na Goodison Parku pobijedio Arsenal 1:0 golom Jamesa Tarkowskog u 60. minuti susreta. Sean Dyche je debitovao pobjedom na klupi Evertona kojemu je ovo bila prva prvenstvena pobjeda nakon tri i po mjeseca.

McNeil je odlično ubacio iz kornera na drugu stativu gdje je Tarkowski u duelu gurao Odegaarda pet, šest metara i onda precizno glavom spustio loptu u suprotni ugao za 1:0.

Očekivao se nakon toga potpuni pritisak lidera Premiershipa, no on je izostao. Artetina ekipa puno je griješila, komplicirala je u napadu, a najveću šansu imala je u drugoj od šest minuta sudačke nadoknade kad je Zinčenko s ruba šesnaesterca pucao preko gola. Bh. internacionalac Asmir Begović utakmicu je odgledao s klupe za rezerve Evertona.

Arsenalu je ovo prvi prvenstveni poraz nakon tačno pet mjeseci i gostovanja na Old Traffordu u 6. kolu kad je izgubio od Uniteda 1:3.
Artetina ekipa i dalje ima pet bodova ispred Manchester Cityja, ali branitelj naslova tek sutra igra u gostima kod Tottenhama. Everton je nakon dugo vremena konačno pobjegao iz zone ispadanja.