Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hns potvrdio

Šok za Hrvatsku, Dalić zbog korone ostao bez ključnog igrača

zlatko dalic

Utakmica Hrvatske i Španije igra se u ponedjeljak od 18 sati u Kopenhagenu

Hrvatski nogometni savez kasno sinoć objavio je da je Ivan Perišić pozitivan na koronavirus.

Nogometaš milanskog Intera i jedan od najboljih hrvatskih reprezentativaca propustit će utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva protiv Španije u ponedjeljak. Ide u samoizolaciju 10 dana pa bi propustio i eventualno četvrtfinale ako bi Hrvatska proškla dalje protiv boljeg iz dvoboja Francuske i Švicarske. A ne bi bio u ekipi ni u slučaju da Hrvatska dogura do polufinala.

Ovo je težak udarac za selektora Zlatka Dalića jer mu je Perišić bio nezamjenjiv na krilnoj poziciji. Sada se može očekivati da bi u prvih 11 protiv Španije mogli upasti Ante Rebić, Josip Brekalo ili Mislav Oršić.

U grupnoj fazi je Perišić zabio dva gola. Postigao je gol u remiju sa Češkom (1:1) i u pobjedi protiv Škotske (3:1). U susretu sa Škotima je upisao i asistenciju. Ukupno je za Hrvatsku odigrao 104 utakmice i postigao 30 golova.

Perišić je golom Češkoj postao prvi nogometaš koji je zabio barem po gol na četiri različita velika takmičenja za Hrvatsku. Zabijao je na Svjetskom prvenstvu 2014., Evropskom prvenstvu 2016., Svjetskom prvenstvu 2018. i na ovom Euru.

“Hrvatski nogometni savez zaprimio je tokom večeri rezultate redovnog testiranja na virus SARS-CoV-2 koje je pokazalo da je reprezentativac Ivan Perišić pozitivan na koronavirus.

Liječnička služba reprezentacije izolirala je Ivana od drugih članova reprezentacije te je odmah detaljno o situaciji obavijestila nadležnu epidemiološku službu, uz dokaze o poštivanju svih mjera zaštite od širenja koronavirusa. Perišić će provesti 10 dana u samoizolaciji te u tom periodu neće konkurisati za utakmice hrvatske reprezentacije.

Svi ostali reprezentativci, članovi stručnog štaba i delegacije su negativni. Reprezentacija u 10:35 ima let iz Pule u Kopenhagen gdje u ponedjeljak 28. juna igra utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva protiv Španije”, objavio je HNS.

Utakmica Hrvatske i Španije igra se u ponedjeljak od 18 sati u Kopenhagenu.