Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nevjerovatno

Šokantan finiš u Lisabonu: PSG u 90. minutu bio izbačen, ali onda je uslijedilo čudo

neymar1

U četvrtak je na programu drugi četvrtfinalni meč, u kojem će snage odmjeriti Atletico Madrid i RB Leipzig

Atalanta ide u polufinale Lige prvake, bili smo otkucali u 90. minutu prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka u Lisabonu. No, tekst koji je pred vama ima sasvim drugačiji kraj. Desilo se večeras nešto nevjerovatno u Lisabonu. Klub iz Bergama, vodio je protiv moćnog PSG-a do 90. minuta, a onda je uslijedio totalni raspad sistema.

Parižani su zabili dva gola za manje od tri minuta i prošli u polufinale.

Šansa koju je na startu utakmice promašio Brazilac Neymar vjerovatno bi mu priskrbila epitet tragičara utakmica…

No, i njega i PSG, bruke su spasili Marquinhos i Eric Maxim Choupo-Moting. Ukupno je prošlo 149 sekundi od izjednačujućeg i pobjedničkog gola PSG-a.

Prekrasan gol kojim je Atalanta vodila od 27. do 90. minuta utakmice postigao je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić.

Liga prvaka je sredinom marta zbog pandemije koronavirusa odgođena, a završnica se igra u Lisabonu. Zbog pandemije koronavirusa i novonastalih okolnosti, UEFA je promijenila format odigravanja nokaut faze pa se tako više neće igrati po dvije utakmice nego samo po jedna, od četvrtfinala do kraja turnira.

Također, kako bi se izbjegla putovanja i minimalizirao rizik od širenja zaraze, odlučeno je da će se svi mečevi odigrati u jednom gradu, u portugalskoj prijestolnici Lisabonu. Sve utakmice bit će odigrane na dva stadiona portugalskih velikana Benfice i Sportinga, Luzu i Jose Alvaladeu.

Preostali četvrtfinalni parovi su RB Leipzig – Atletico Madrid, Barcelona – Bayern te Manchester City – Lyon.

Ukupno će se igrati četiri utakmice u četiri dana, a u četvrtak je na programu meč RB Leipziga i Atletico Madrida na stadionu Jose Alvalade. Polufinalni mečevi su na rasporedu 18. i 19. augusta, a finale 23. augusta.