Trener Uniteda

Solskjaer: Derbi sa Cityjem je najbolja utakmica nakon poraza od Evertona

olegunnarsolskjaer-1 (1)

Imali smo sastanak nakon Evertona i moglo se vidjeti da su svi igrači definitivno razočarani, ali i stvarno pogođenim igrom koju su prikazali, rekao Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda izjavio je da je derbi protiv gradskog rivala Cityja najbolja utakmica nakon debakla na gostovanju kod Evertona, prenosi Anadolu Agency (AA).

United je na Goodison Parku poražen sa 0:4, a to je ujedno bio šesti poraz u posljednjih osam utakmica u svim takmičenjima. Sada je pred uzdrmanim “crvenim đavolima“ veliki izazov jer ih u srijedu čeka ogled sa Manchester Cityjem, koji se sa Liverpoolom bori za naslov šampiona Engleske i bodovi su mu prijeko potrebni.

“To je najbolja utakmica koju smo sada mogli dobiti, jer su igrači povrijeđeni. Imali smo sastanak nakon Evertona i moglo se vidjeti da su svi igrači definitivno razočarani, ali i stvarno pogođenim igrom koju su prikazali“, rekao je Solskjaer i dodao:

“Igra Cityja je savršena. Protiv njih nema mjesta za skrivanje na terenu. Naši navijači će nas podržati, bez obzira na rezultat, onoliko dugo koliko dajete protiv Cityja, koji je veoma, veoma dobar. Sada smo fokusirani na srijedu i siguran sam da ćemo dobiti dobar odgovor od igrača.“

Veliki derbi Manchestera igraće se u srijedu na Old Traffordu sa početkom u 21 sat. City je drugi na tabeli sa 86 bodova, dva boda manje od lidera Liverpoola, ali i utakmicom manje. United zauzima šestu poziciju sa 64 boda, dok su ispred njega Tottenham i Chelsea sa po 67, te Arsenal sa 66 bodova.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.